Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

Kolika je cijena KAN-a koje je proizvedeno kod vas u pančevu?
Moze cijena bez poreza ili nek neko napise koliki je porez kod vas.

Da li bi neko hteo da mi napise adresu ili broj telefona proizvodjaca vestackih djubriva u Rusiji?Tacnije, da li bi neko procitao podatke sa etikete na ruskom AN-u ili KAN-u,ima na pakovanju.Hteo bih da saznam cene direktno od proizvodjaca,pa rekoh da ih pozovem.

Pozdrav

Danas kupio AN rusija 1000 din 50kg pocistio coveku stovariste sa AN-om poskupljuje na 1100 dinara sledeca tura u ponedeljak jedva mi dao na 1000 dinara tek kad sam mu reko da uzimam sve onda je reko ajd teraj inace se mnogo dvoumio za ovu godinu obezbedio an za prihranu kukuruza .

Aj procitaj mi sa pakovanja adresu proizvodjaca ruskog AN-a.Moze i telefon,a moze i samo ime fabrike gde se proizvodi.

poljopartner ke@a kvake.
nisu azurni.
kanom na berzi nije trgovano od ko zna kad.

paorpaor je napisao(la):
i nije ti neka fora :spavam:
Post je spojen: [time]1279650897[/time]
kanom na berzi nije trgovano od ko zna kad.
Da predjem na stvar,swe te cene sto se tamo prikaze su dosta povoljne ali nigde nisu ni priblizne... ocekuje se poskupljenje veshtaka zbog skoka evra ::lose::

Ima nekih najava da ce deo vestackog djubriva da bude subvencionisano sa 10000 din po toni.
Tako da ce najverovatnije da poskupi, a kajmak da uzmu ,,veliki". To i nije bas najbolje resenje za subvenciju, jer ako se zeli pomoci proizvodjacu mora se naci drugo resenje.

29 og juna zbog papira kupio kutinska 20x20 np po 34 dinara ako ovi subvencionisali vestak onda to i nije pametan potez al sta ces sve za subvenciju koju jos cekam

to što govoriš nije tačno.
idi na fertilov sajt i pogledaj cenovnik od 12.06.2010.

Regresirano đubrivo ponovo u ponudi?
Postavio poljopartner
Thursday, 19 August 2010
Iako je prodaja 150 hiljada tona mineralnog đubriva preko Produktne berze u Novom Sadu uz regres Ministarstva poljoprivrede od 10.000 dinara po toni završena za samo tri dana, cela količina ipak još nije stigla do krajnjih korisnika, pa će se deo slobodnih količina ponovo naći u ponudi. Među 150 zadruga koje su prijavile kupovinu, mnoge nemaju novac da plate đubrivo, već očekuju da ga preuzmu uz zamenu za soju ili suncokret ako taj odnos u razmeni sa prodavcem bude povoljan.

Najveći prodavac đubriva „Viktoria Logistik“ za sutra je zakazala sastanak o strategiji otkupa soje i suncokreta, na koji su pozvani kupci đubriva i od tog dogovora zavisi za koliko tona će se ponoviti prodaja, jer prema Uredbi o prodaji to je obaveza Ministarstva poljoprivrede i to đubrivo prodavac ne može zadržati za sebe.
Zadruge po broju kooperanata koji nude uljarice prerađivačima nisu veliki poslovni partneri već poljoprivredna preduzeća, pa se lako može dogoditi da se postupak prodaje ponovi i za 50.000 tona, pogotovo što se i subvencionisana cena od 28.178 dinara NPK đubriva (15:15:15) smatra većom nego u EU, gde je cena u junu i julu bila manja za 100 evra po toni, a kod sve popularnijeg MAP-a ta razlika je još veća.
Kako je za Radio Beograd izjavio Milan Stegić, pomoćnik ministra poljoprivrede – Onaj kome je ovo bilo skupo, nije trebalo da kupuje i da se prijavljuje.
- Ono što se ne proda, ići će u novu ponudu i niko od kupaca nema pravo, izuzev kooperantima, da ovo đubrivo proda – jasan je Stegić. Svega desetak poljoprivrednika bez poseda je kupilo ovo đubrivo, a ono je, pre svih, uredbom njima i bilo namenjeno.
Inače, poljoprivrednici u EU očekuju poskupljenje mineralnog đubriva ukoliko dođe do povećanja cene gasa. Za sada, tamošnji farmeri imaju jeftiniju ponudu – saznaje „AgroServis“.
(AgroServis)

1. Pancevacki 3x15 je oko 25din bez subvencije na kucnoj adresi.
2. Lepo su rekli da racune od subvencionisanog djubriva nece vise priznavati za subvenciju po hektaru.Pa kome onda treba subvencionisano djubrivo? :sta:
Pomogli su samo velikima koji mogu da kupe sleper vestaka viska preko potrebnih racuna i zadrugama koji ce taj vestak izdati na jesen za skup paritet po ugovoru.

>drobi< Mislim da nije mnogo diskutabilno pitanje kvaliteta domaceg djubriva,nije vredno reci...ta cena od 25 je smesna,ja mislim da mi ni dzabe ne treba na njivu...govorimo prevashodno o djubrivu malo boljeg kvaliteta,ali vidim da shvatas poentu regresa i na koga se to odnosi...a to zapravo ni ne mozes da kupis,jer su sve "mini zadrugice Viktorije logistic" kupile i sad ce da trguju sa tim...a ni B od "Berzanske (da se tako izrazim) prodaje! Sve je prodato za samo sat vremena,pa sad reci dal je mucka il nije! :zli:

Dejo_Joe je napisao(la):
A sto je u maju i pocetkom juna cena bila 300e a za samo 10-tak dana odnosno na dan 12.06 cenu koju su prijavili bila 350-360 nisam siguran?kako to objasnjavas...tkav nagli skok ne pamtim
a skok cene zita sa 10 na 19 dinara u mesec dana pamtis?
ne znam sto se uopsete uplicem u diskusiju.
verovatno zato sto me zifciraju ljudi koji barataju netacnim informacijama u svrhu postizanja nekog cilja.
u ovoj drzavi imas toliko bezobrazluka i kradja koje lepo mozes da nazoves imenom i prezimenom.ne moras nove da izmisljas.
i da se razumemo.uopste NE TVRDIM da fertil nije drpio pare, ali ih sigurno nije drpio onako kako ti to prezentujes.

Nazad
Vrh