Cene teladi

Uglavnom su po oglasima kod domacina mala telad koja jos sisaju...
Meni je zanimimljiva trenutno ogromna razlika izmedju teladi crnog holstajna i simentalca.opusteno 2 crna za jednog sim.mogu da se kupe.jel tovi neko crne,kakvi su realni prirasti?
Imao sam jednog prosle godine pored simentalaca. Znas kako, u tovu je bio dobar samo za proizvodnju stajnjaka
Opet zavisi i koji crni holstajn, nisu svi isti. Kad sve saberes, na isto ti izadje. Ovi crni jeftini a tako i vrede, manji prirast, manja cena kad prodajes!

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

sleva na desno
prvi,drugi dobri
treci skart
cetvrti odlican(najbolji)
peti cini mi se ovako da ima vec lepu starost za "tele"
oni u guzvi se ne vide bas najbolje
ovaj skroz desno-em prazan,em kao da ima nesto i mesano sobzirom na kukove i visinu

evo odgovorio i lacarak pre mene,sad i pre 3-4 meseca neznam dal su iste cene

pitanje koliko je sad i rumun od 150kg?
Ako se nije menjala cena domacih, ne vidim razloga ni rumuni da skoce.

Kad kupim tele spreman sam i psihicki i finansijski na uginuce. Sranje je sto sam bacio bika od 540 kila 15 dana pre utovara.
ovaj kaze da je placao rumuna oko 2500KM-a sto je 1250evra-160kg tele

sto znaci da si ti tvoje u februaru dobio itekako jeftino ako si platio samo 1010e

Kupio sam u nedelju 12 domacih teladi. Posle sigurno 6 godina tovljenja rumuna. 14500e, naravno kod njega u stali su mi delovali veci. Kad sam kuci izmerio obim grudi 110 kg.
Znam da sam preplatio i svestan sam da ne vrede te pare, ali hajde da dokazem sebi i razuverim se u tu dilemu rumun vs domace tele.
Rumuna za ove pare 150-160 kila lako.
Imam u stali sada 8 rumuna i 12 domacih. Rumuni su stigli sa oko 150 kg sada su uveliko na 250 kg za 2,5 meseca kako su kod mene, ovi sada sto su dosli po mojoj proceni do septembra nece imati 250kg.

I inace posto nisam imao dovoljno para na racunu, a bila nedelja kaze cigan donece u ponedeljak da i on odradi pasose pa ce ih doneti. I naravno jebo mater zameno je jedno tele, izabacio lepo tele ubacio nekog spicastog. Tako da sam i tu skolu platio sada.

Praticemo dalje, pored 2% pdv-a sto sam dobio manje, ako ne budu za godinu dana 600kg mislim da moja stala vise nece videti domace tele.

Evo kad su kupljeni, koliko sacujete kg da su bili? 1010e po komadu sa 10% pdv. Svaki boks po 10kg tezi 50 vise. Sad imaju 250. 1 ugino, nije mogao da se izleci, jednom ( najboljem) stao prezivac isto ugino jer ga niko nije hteo ni dzabe. Tad kad sam ove kupovao zvao sam redom preprodavce isto su govorili preko telefona oko 1200e za istu kilazu.
Moji nisu imali 160 kg za 1010e, vec 120-130kg za te pare. A ti od 1200-1300e su bili te tezine.
cekaj sad koliko su imali kila za 1010e? 120-130 ili 150kg?

pratim sta pises od pocetka,pa mi se nesto ne poklapa

Rekao sam da za iste pare(1200e) sada imas rumuna od 150 kila.

Uglavnom ti je rumunsko tele iste kilaze oko 200e jeftinije.

Onda su rumuni imali manje kad su stigli, verovatno 130 za tih 1010e.

Nazad
Vrh