Cene teladi

kod nas 145kg 130 000 dinara .. Inace ovaj gospodin mesec i 21 dan 140kg
lale1.png

Rece mi komsija pre 2-3 dana , kod nas jos uvek cene 1000 dinara muska 150k 150kg a zenska 120k 150kg 800 dinara znaci ..

Zvao sinoc par oglasa, domaca roba 120-130 kila kako kazu preprodavci šamipioni kaze 1200-1300e komad, iz Draginja je.

Hajde sad budi pametan, rumuna ili naseg simentalca.

Nas simentalac svakako! Gledao sam malo oglase za telad, ako imas auto prikolicu mozes sam uzeti 5-6 komada velikih za 1000e po komadu! Treba se malo voziti ali nadje se. Pre neki dan su u okolini Vrsca sa farme prodavali po 1000e simentalce, kazu mereni 130kg.

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

Kad rumun 900 eura a nas 1300 odma si u startu dobar 400 e moz ga do pola uraniti, pa jos ko je u pdv odma tu je i faktura a rumuni mu pred nosom preko plota

Komsija radi bikove ozbiljno . Priča sinoć na slavi kako je nadrljo sa rumunima , veterinar bio svaki dan , muke , bilo i uginuća. Izgleda ništa od vakcina nisu dobili , samo napisali rukom... A imo 50 kom iz Austrije , kaže nikad od kad radi nije imo zdravije teladi , na 50kom jedne injekcije nije dao. Tražio opet al kaže sad iz Austrije izadju 11evra kila. Sad uzima iz Holandije , solidni.

Момо, пре ће бити шверц. Не може бити писано руком, свака вакцина се води у неколико протокола, сви треба да се сложе. Да нису добили вакцину то се веома брзо и лако утврди. Ветеринари одговарају за то, па карантин. Да је пријавио (а вероватно није) инспекција и осигурање би потерали све то у европској унији. Увозимо генетику из европске уније, знам како то иде.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Nazad
Vrh