Cene teladi

Pri ovim cenama teladi moze da se desi da za godinu dana kad prodas bika dobijes koliko si platio tele.

to neznas

pitanje koja cena ce biti za godinu dana

moguce da ni to ne bude zarada a moguce da cena bude 5.5-6 e za kg

lutrija---bitno je samo da li zelis da je igras ili ne
pisao vec to

ono sto je sigurno je da ako kupis telad imaces sta i da prodas,ako ih nekupis neces a pare ce verovatno da nestanu u ko zna u kakvoj masini koju gledas i koristis 10dana godisnje

na racunu nece ostati sigurno jer crv ne spava nikad

• Like
Reagovanja: DNN
Slazem se lutrija. Kazes gleda se da li si zaradio ili ne. Moze da se desi da gledas u gomilu djubreta koja ti je ostala iza njih.

Slazem se lutrija. Kazes gleda se da li si zaradio ili ne. Moze da se desi da gledas u gomilu djubreta koja ti je ostala iza njih.
druze nisi u pravu

ako imas 30 bikova pa da kostaju i 1000 evra imaces tih 30.000 hiljada kad ih prodas

nisi zaradio ali imas lovu za opet sledecu turu da zapocnes koja ce mozda biti bolja(samim tim ako padnu bikovi,spustice se i cena teladi pa ces ih moci kupiti)

kada prekines ciklus tova i ako ti se taj tov zasniva na jednoj turi zna da bude vrlo zajebano da zapocnes novi(a sta ako telad odu na 1500 ili vise evra a ti nisi ni sad smeo da kupis jer ti je skupo tele)

telad-junad nisu svinji da pokupujes 3-4-5 tesko suprasne krmace i imas prasice za 20dana u svinjcu

jedna godina fulanja tova,znaci vise od 2ipo godine do prodaje sledece eventualne ture a do tada ko ziv ko mrtav

druze nisi u pravu .....................................
nisi zaradio ali imas lovu za opet sledecu turu da zapocnes ......................................
U ono ratno vreme na Kosovu sam čuo izraz " MA POŠ , MA KNE “ , u prevodu
" VODU VARI ,VODU LADI "
Mislim da najbolje opisuje situaciju koju ti objasnjas .

Postoji toliko nacina da se sačuva vrednost tih 30 000 E pa taman i da preskoči neku turu bikova za promenu .
Saceka , i na miru vremenom isprati situaciju , sagleda sve opcije pa ako se isplati nastavi a ako ne boze moj .
Zašto bi neko radio god.dana bez zarade ili sa gubitkom ?!?

U ono ratno vreme na Kosovu sam čuo izraz " MA POŠ , MA KNE “ , u prevodu
" VODU VARI ,VODU LADI "
Mislim da najbolje opisuje situaciju koju ti objasnjas .

Postoji toliko nacina da se sačuva vrednost tih 30 000 E pa taman i da preskoči neku turu bikova za promenu .
Saceka , i na miru vremenom isprati situaciju , sagleda sve opcije pa ako se isplati nastavi a ako ne boze moj .
Zašto bi neko radio god.dana bez zarade ili sa gubitkom ?!?
pa zasto mi sejemo kukuruz evo 4 godina a da si u proseku na gubitku u ovih 4 godina?
nadas se da ce biti bolje

i kako je sad bilo ko bio na gubitku sa ovom cenom bikova? jedino uginuca

de mi nadji nekog da mu stoji 30hilj evrica na racunu neiskoristenih 12meseci a da nije tajfun

Znas onaj vic kaze ispoveda se lala popu da je jednom isao šinobusom Sombor Novi sad po ciči zimi, kaze pop ti si zbog toga veliki mucenik i svi gresi su ti oprošteni. Kad ce ti drugi Lala oče proto ja sam ti 2 puta isao šinobusom po ciči zimi Sombor Novi sad kaze popa ti si jos veci mucenik i tebi su gresi oprosteni. Kad treci Lala oče proto ja sam čak tri puta išao šinobusom Sombor Novi sad jel da da sam ja najveci mucenik kad ce ti na to popa ta nisi mucenik ti si budala.

ako dobro shvatam poentu vica,ti sebe smatras budalom jer si tovio bikove i sad neces ove godine jer su ti skupa telad?

smatras sebe za trecu lalu,ne?

Nazad
Vrh