Cene teladi

Telad 455 evra... 120kg prosek... 50kom... raspon kilaze od 105kg do 135...
562f9c2d439671c13946b34809359a26.jpg
2626c9679aa057d27811ec9bff0d2baa.jpg
5ab6ed04c688e372698e117de3619c52.jpg
f8e50f7433ac47ac475bc26bd7c20573.jpg
dd1db39d7671b94300d7435a31248967.jpg
19146ca054939971e2b7cda5f62328a0.jpg

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

Ubacio si mu džep min 2000 evra. Ovde ih plaćaju 3,4 evra maksimalno.
Sta da se radi... Moraju i oni nesto da zarade. A ti Zoki ako mozes da madjes za tu cenu ovakvu robu sitniju... Ja cu draze tebi ubaciti u dzep 1500... osta meni 500 a i ti zaradi.. dobro i tebi i meni! Isao sam 2puta u Kraljevo i u Jagodinu na vasar i nisam mogao kupiti od nakupaca nista... Moj drugar tovi dole u Srbiji... PRANJANI ... I on ne moze da kupi ispod 450din/kg za sebe

Hvala na ponudi, ne bavim se tim poslom. Samo kažem da je i taj šverc teladi doveden do savršenstva. Veterinari i tehničari koji obeležavaju telad po terenu ujedno i navode tu gamad po selima. Oni su svi povezani i dogovaraju cenu. Po grlu su dobri minimalno po 50 evra. Varaju starije ljude pogodbom na djuture, nemaju meru u svojoj alavosti, katastrofa. Svi to vide i znaju, i inspekcija, i policija, i poreska uprava. Svi su u tome našli sebe osim nas.

Hvala na ponudi, ne bavim se tim poslom. Samo kažem da je i taj šverc teladi doveden do savršenstva. Veterinari i tehničari koji obeležavaju telad po terenu ujedno i navode tu gamad po selima. Oni su svi povezani i dogovaraju cenu. Po grlu su dobri minimalno po 50 evra. Varaju starije ljude pogodbom na djuture, nemaju meru u svojoj alavosti, katastrofa.
To si u pravu... Zarada je sigurno dobra ali veruj da od nakupaca ne mozes da kupis tele... Znam ja da oni njih kupuju od djuture i na nekima imaju i po 150evra... ali ja ih ne mogu kupiti za te pare... jer oni u dogovoru sa veterinarima znaju sve ...kad se tele krave koje su gazde.. sredjuju papire... Ovi sto meni doteruju nisu nakupci sa pijaca... vec direktno uzimaju od seljaka... tu je mnogo veca zarada od 50evra... ali kazem ti ponovo pokusao sam ja sve ali neide... ima par zadrtih seljaka koji im nedaju pa udju u pijacu i prodaju po 3.2 do 3.5 evra ali to je par ljudi.. a meni treba u turi 50kom. Neizvodljivo kolega. Ali ja sam zadovoljan jer telad nisu svercerska... nisu se vukla po pijacama... dobra je genetika taj deo golija .. nova varos.. zlatibor.. sinoc pokupljena iz stala i odmah jutros dosla kod mene... telad nisu izmaltretirana i iscrpljena. Nisam mislio da te uvredim ... vec ako mozes da nabavis za te pare .. bolje tebe da pocastim a dobro tebi i meni.. ili preporuci nekoga ko moze da kupi po te pare. Drage volje cu saradjivati sa njim.

Ja sam iz Sjenice i bio jutros na pijaci-pazarni dan cetvrtak i bila temp -5c pomrzli se svi.Sverceri iz Sapca sa tamicima sad u sredu vece idu po selima i kupuju telad a u cetvrtak nadoknadjuju sta im hvali.Jutros telad od 110-140 kg muska lepo odgajena sva istu cenu imaju od 410-430 e djuture vise niko ne meri na vagi.SAMO SE KUPUJE NA DJUTURE.Kao ono od 110 kao ono od 140 skoro ista cena plus minus 20 e.Ali to je samo zadnja dva pijacna dana pre nove godine muska bila 4e/kg do 120 kg pa koliko izadje a sad ovako_Ovde ima teladi dosta nedeljno ode po 100-tinak.

Srdjane ne znam ko te prevario da dodjes u Jagodinu po telad,ali tu nema leba ni do podne,em losa genetika,em nema teladi....Mozda u Petrovac da si otiso pa ajde,ali ja sam uvek za to da se dobro i kvalitetno tele moze i platiti,nemas cimanja oko trazenja teladi,skupljanja(danas jedno,sutra dva,prekosutra ne nadjes ni jedno),dotera coveg da neku garanciju,imas sve na kup i odmah kreces sa tovom:ppozdrav:

Hahahaahah.... jedan mi pun glista pa ima bolove u stomaku... malo infuzije i antibiotika u flasi koka kole....☺☺☺ inace telad 455evra prosek 118 kg ... ja volim sto manju telad da kupim jer mu ja formiram lepo stomak. Ova telad id 160 .170kg to su telad napajana mlekom secerom jajima cudima i verujte da ih je teze pokrenuti nego ovu manju telad. Manje kaliraju. A npr moj ulaz na teletu od 110...115kg je 450evra i za oko40..50evra plus ja dobijem tele od 160kg zajedno sa lekovima... to tele od 160kg mene kosta malo ispod 500evra i to sam racunao. A da ga kupis na pijaci tesko ispod 570 do 600evra... znaci opet usteda u startu od 4 do5hiljadarki na 50kom. A za taj novac se dobije puno koncentrata... Tako da se cudim ljudima koji placaju telad od 130...140kg 540..550evra i tezu telad 160...170kg 580 ...600 evra

Kolega srdjan mislim da hoce reci da mala telad manje kalinaju i brze se naviknu na novi nacin ishrane od onih starijih koji su duze vremena proveli sisajuci mleko pa zbog toga teze se navikavaju na novu ishranu i vise kaliraju. Teze tele dok ne krene kalira oko 15kg dok manje skoro da i nekalira, tako da manje tele brze krene i samim tim sa kvalitetnom ishranom moze skoro da nadoknadi pocetnu razliku od 40kg i tako u startu se ustede par hiljade evra na pedesetak komada.

Kolega srdjan mislim da hoce reci da mala telad manje kalinaju i brze se naviknu na novi nacin ishrane od onih starijih koji su duze vremena proveli sisajuci mleko pa zbog toga teze se navikavaju na novu ishranu i vise kaliraju. Teze tele dok ne krene kalira oko 15kg dok manje skoro da i nekalira, tako da manje tele brze krene i samim tim sa kvalitetnom ishranom moze skoro da nadoknadi pocetnu razliku od 40kg i tako u startu se ustede par hiljade evra na pedesetak komada.
U pravu si kolega.... manje kaliraju i ta kilaza 40tak kila mene ne kosta vise od 40evra po komadu da je nadoknadim... I ja bi voleo da su telad od 160kg 490evra pa bi ih uzimao... ovako to tele je oko 600evra... u startu 100evra vise na kraju racunice.. ljudi se plase malih teladi a ja ne. Moje tele od 110kg neznatno ce pojesti vise hrane od onog od 160kg do npr 700kg.. ali ce jedino vreme tova biti produzeno 2 meseca... Na 50komada odmah start 4.5hiljada evra manje... neka ih u tovu dva tri meseca duze

To nesto na racun moje aktivnosti??? Ja sam na postovima vezanim za tov junadi... i za razliku od nekih dajem vrlo precizne proverene podatke o tovu... Ne mesam se u druge grane govedarstva.. tj muznih grla... sistema krava tele... Samo ucestvujem aktivno u onome sto smatram da sam odlican a to je Nabavka teladi i TOV JUNADI. A ja bi veruj kolega kifler voleo i ti da ucestvujes aktivno u ovoj temi ali izgleda da nemas proverene podatke. Ti me prijavi ako nekoga ugrozavam mojim postovima... Ljubomora je cudna i opasna bolest.

Hvala kolege... i ja bih verujte voleo da procitam neke konkretne podatke u vezi tova ... nabavke teladi... lecenja... da pogledam slike koje neko postavlja... i voleo bih da i ostale kolege budu malo aktivnije... jer tov junadi i sve vezano za njega nije monotona tema... svaki dan se nesto desava...i covek uci dok je ziv.. zato sam i ovde da razmenimo utiske ali izgleda ova dva dobra druga kolege kifler i milan971 imaju nesto protiv.

Nazad
Vrh