Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Koliko vredi para dati za sisavac star 10-ak dana, simental, muško?
Istocni frizijac i boze pomozi, al americki holstajn ni u ludilu.
Ima svega u dugogodisnjoj proizvodnji, mi smo ostavljali od svojih krava belu telad sa crnom glavom i belim peskirom preko njuske, u 80% slucaja tov je trajao dugo, neke smo koristili i za priplod, pa kad oprca 30-40 krava taj se islplatio.Sad ce ispasti kao da teram kontru. Najbolje sam prolazio kad sam u BD-agro u Dobanovcima uzimao Kanadske holstajne stare 5-6 nedelja. Takve priraste i zaradu nisam ostvario ni sa jednim teladima. Ne mogu da kazem da su imali neke radmane i da su bili neki kvalitet, ali da su dobro vagali, jesu. Vise puta je na forumu bila rasprava da li je moguce ili nije da su bili toliki. Clan @malaksalo je znao kad sam ih donosio i posle koliko sam ih prodavao, a bio je i par puta kad smo ih merili pa je bio tu da potvrdi tu pricu. Finansijski sam najlosije prolazio sa onim teladima sto su lepi kao naslikani, sveze zaljuceni sa valovima na ledjima i butovima kao jabuka i placenim 500 evra, tad mi je ostajala samo kamara djubreta i nista vise.
Nek ti budu korisni i da presisaju prirast proslogodisnjih.![]()