Cene krava i ostalih kategorija

Rekli su mi da će odjaviti pasoše a kako će dalje biti zavisi od volje inspektora.Od jula meseca nije završeno.

Ima u ponudi samo se treba odvojiti od para.Išao je drugar da kupi, top roba ide i do 5.000 e.
Ne bih da vredjam ali ko je jos lud da daje 5000e za kravu kada junice po ovom sistemu sada ostaju dzabe.(naravno ako ga ispostuju a trebalo bi) Jedino ako se radi o nekom vanrednom grlu pa da se uzimaju emrbioni i slicno.

Kupili su drugari steone junice iz jedne ozbiljne ovdašnje firme.Od 8 komada 2 su uginule, jedna ima problem sa papcima pa ide i ona u škart.Komad je koštao nešto malo preko 3.000 evra pa izračunaj sam šta je njima ostalo džabe od toga.
Nije sve sjajno i bajno u mlečnom govedarstvu, postoji more problema sa kojima se treba uspešno nositi.

Kakve to veze ima da li se kupuju krave ili junice?
Isto se to moglo desiti i da su kupili 8 tih "vrhunskih" krava sto kostaju 5000e i bili samo u jos vecem minusu.Tu je problem sreca,ili ih je neko zajebao trece nema.
Na tu kravu od 5000e nemas nikakav povrat, a na visoko steonu junicu od 3000e imas povrat (140 000 + 100 000 + 55 000 + tele ) Jedino ako crkne pre telenja,onda je kanal ,mada isto vazi i za kravu nema razlike sto se kanala tice. Ponavljam ovo sve vazi ako drzava ne izjebe.

Pa zar nije mleko jeftino i nema se racuna drzati krave??
Nije sve tako crno na belo. Sad trenutno se dosta isplati,ali su svi proizvodjaci najebali pre godinu-dve-tri i sad im treba sa ovim "dobrim cenama" i "dobrom " zaradom samo da se pocupaju iz sranja par godina. Pa da tek onda pocnu nesto da sticu i nastavljaju-sire proizvodnju. Posebno ako su mali proizvodjaci. 70+ din za litar mleka (sa premiom) i subv na krave je ozbiljna cifra. KO RADI KAKO TREBA,ko hoce da ustedi na ishani i izmislja toplu vodu taj je propao.
p.s Rad i odricanje koje se ulaze u taj posao niko nikada ne moze i nece platiti. Tako da to moze da radi kako se vec davno prica "samo onaj koji voli,ili koji je lud" a uglavnom su svi i jedno i drugo.

Još uvek mi nisu odjavili iz baze.Vet. inspektor kaže zovi stanicu koja ti radi program mera, oni kažu zovi inspektora i tako u krug.Priložio sam im svu potrebnu dokumentaciju i nikako da završe.
Ništa ne preduzimaj što se tiče odjave grla sa gazdinstva...
Još traže i novac za odjavu...
Malo sam na šteti, pa još i Vi krvopije da se nakačite na leđa...
U mom slučaju, onomad kada su moje krave "nestale" (ukradene), odjava je izvršena "službeno" posle 2 godine...
Zvaće te i cimati redovno svi odreda, i veterinari i inspektori i matična služba, samo fotokopiraj Zapisnik o prijavi događaja, to ti izdaje, u tvom slučaju, PS u Pećincima, i daj svakome ko te bude kontaktirao povodom "nestanka" grla...
Ne smeš da kažeš da su ukradene, iako imaš takve indicije, to mi rekao inspektor...
Krave su samo "nestale" , nisu više tu,ne zna se gde su, a da li su ukradene, ili su ih možda "kindapovali" vanzemaljci za experimente, utvrdiće istraga...😝

Poslednja izmena:
Nije sve tako crno na belo. Sad trenutno se dosta isplati,ali su svi proizvodjaci najebali pre godinu-dve-tri i sad im treba sa ovim "dobrim cenama" i "dobrom " zaradom samo da se pocupaju iz sranja par godina. Pa da tek onda pocnu nesto da sticu i nastavljaju-sire proizvodnju. Posebno ako su mali proizvodjaci. 70+ din za litar mleka (sa premiom) i subv na krave je ozbiljna cifra. KO RADI KAKO TREBA,ko hoce da ustedi na ishani i izmislja toplu vodu taj je propao.
p.s Rad i odricanje koje se ulaze u taj posao niko nikada ne moze i nece platiti. Tako da to moze da radi kako se vec davno prica "samo onaj koji voli,ili koji je lud" a uglavnom su svi i jedno i drugo.
Sve se slazem.

Nazad
Vrh