Kengur
Član
gotovi bikovi su trenutno 200 din/kg...bedna cena u odnosu na seno i telad
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ima samo treba traziti. Ja sam jesenas, od nakupca dobio pare pa odvezao bikove od valova. Jevreji su me cak isplatili akontaciono za 3 komada. Na pocek iz mog dvorista, moze da iznese nesto, samo jedan mesar iz Jakova i niko vise. On ima dobar kredit kod mene.Koliko sam ja uspeo da se raspitam,vise nigde nema solarnog placanja.Sve je na odlozeno i na racun u banci.Pa kad ti odveze robu ti gledaj kad ce je platiti.
Profo šta podrazumevaš pod "nije mlečna", nema mleka uopšte ili nisi zadovoljan koliko daje.Prodali smo kravu, super kondicija, mlada, nije mlečna pa je zato završila na vagi, cena 1.4 e a ženska telad 2.6 e za klanje.
Auuu al skace prekrsi seBikovi 2 evra Kruševac. Skače cena.
Nije mlečna u mom slučaju znači da nemas dovoljno mleka. Prva laktacija bila je bila 3900 kg, to je oko 17 kg u vrhu proizvodnje, bila je debela kao junica,i uprkos dijeti, nije uspela da bude u normalnoj kondiciji, a takva grla daju manje mleka u laktaciji. Dam joj drugu šansu, druga laktacija započne ok, otelila se u septembru, hrane koliko hoće, ona u maksimumu da 18 kg, perzistencija joj nije jača strana, a ima 750 kg. Najveća krava u štali a po proizvodnji najlošija, inače na oko izvanredna, krupna. Dobra krava je krava koja ima dobro usklađenu proizvodnju sa svojom masom, dobro zdravlje i reprodukciju. Ova naprimer ima veliku masu i velike uzdržne potrebe a relativno nisku proizvodnju, što je čini ne ekonomičnom. Ona ne bi rebala sa tom masom da bude ispod 23-25 kg mleka, tj ispod 4800 kg mleka da bi bilo ekonomično njeno držanje. Inače simentalka je u pitanju. Odoh dobrano u off topic, izvinjavam se, ako ćemo da diskutujemo o ovome ima srodnih tema pa možemo tamo!