fiat615
Član
Znaci moze se nekako uklopiti
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
baas tako kolega najlakse je je racunati kolko uzmes kad prodas,a dotad kolko ima ulaganja jedino bezbedno veterinari trljaju ruke. to ko neradi a slusa price je jedno a u stvarnosti nije bas tako.Zapatite i vi jedan turnus od barem 10-ak komada pa ćete videti da papir trpi sve.Lako je računati kada neko nešto prodaje ali stvarna slika je sasvim drugačija.Niko ne uzima u obzir veterinarske usluge koje znaju da budu oho ho stavka a ima i drugih ne planiranih rashoda tipa uginuća...
Sto se tice cene kazu da cenu diktira ponuda i potraznja sto znaci da je velika ponuda cim cena ide dole. Znaci uvecao se stocni fond u Srbiji"
Na temu o tovu bikova bi mogao komotno knjigu da napišem.
Evo kako kod mene to od prilike ide:
Kad donesem telad sve bude u redu neki 7 dana,onda počinju da balave kašlju......i to traje oko mesec do mesec ipo dana(znači lečenje SVAKI dan).
Kad to prođe onda počinju da se naduvljivaju(po neki)jel normalno kad nisu bolešljikavi više jedu i eto ga problem.
Najvažnije od svega toga je da NE zovem veterinara .
Dali je tako??
Potraznja za junecim mesom u gradu je mizerna. Kako zivim blizu Metroa u Krnjaci i tu se manje vise snabdevam za potrebstine (od Pancevackog mosta kad se krene ka Zrenjaninu), kupovina svezeg mesa je smesna, dok virsle i salame idu super. Salama ima i za 200din/kg dok je kilogram juneceg mesa 620-650din/kg. Na akciji (dan-dva pre isteka roka) bude oko 600din, a redovna cena je 650din. Svinjetina ide oko 380-420din. Danas je zamrznuta piletina bila na akciji, batak i karabatak za 220din/kg, mrzelo me da gledam da li je Honduras ili Uzbekistan poreklo
Kada standard poraste, porasce i potrznja za junecim mesom.
U Staparu stric pre neki dan prodao za 2.05e/kg 4 komada. Prosek 590kg.
Kada ce biti bolje niko ne zna... Cinjenica je da onaj ko nema nekog na selu da mu posalje meso, celu platu treba da utrosi na komunalije, stan i hranu. Medjutim ako zeli da jede ono sto mi seljani smatramo normalnim (sunka, slanina, kobasice, kulen itd) nije dovoljna ni plata od 50.000din.
Privatne mesare nemaju odlozeno placanje na 100 + dana,megamarketi to rade.
A svi zajedno rade protiv paora.