Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Polako se ide na na to da se radi za subvenciju.Koja bi trebalo polako povecavati.Procitao sam podatak da su junad u Poljskoj,Ceskoj 1.5e ali je subvencija 300e po grlu.Dok drzava ili ko vec nije organizovao prvi izvoz prodavali smo junad po 2 e a telad placali 500 ili ispod i to je bilo to.nije bilo ovakvog nezadovoljstva.sad junad dajemo po 1.8 i manje a telad 600e.Ni sam za sad ne odustajem ali je porazavajuca cinjenica da sam pre 8 godina kad sam poceo da tovim imao bolju cenu nego u poslednje 2 godine.
Jao, odakle da krenem? Kazes tovis VEC trecu turu? Ja sam ih od ,88 godine utovio jedno 40 tura. Poceo sa 3 kom, imao naj vise po 20 komada zadnju turu 8 i stao jer kazu najveca mudrost u zivotu je poznati trenutak u bilo cemu i reci dosta. Ne vidim vise smisao platiti tele 600E pa za njega dobiti kroz godinu dana 1000E i nadati se eventualnoj subvenciji. Tele, plus hrana, voda, struja, veterinar, placanje pasosa, nedaj boze uginuce.... nema tu nas nigde. Razumem ja tebe da si u selu sa par stotina stanovnika, da nema alternative, ali to je samo zavaravanje, taj povoljan kredit i zemlja koju si kao dobio da imas cime da hranis te bikove i da vracas kredit. Svi prethodni tu imaju koristi, naj manju ti. Sto se tice drzave i da li nas krade. Veruj da nas lazu i kradu na svakom koraku. Primera je sto. Zadnji je otkup kukuruza za robne po 19.5 dinara. Oni placaju toliko, a na berzi 17.5. Mozda neko i zaluta pa uspe da uturi svoj, ali uglavnom tu prolaze veliki igraci i stranacki podobni. Ista stvar je i sa subvencijama bilo za mlade, bilo one od juna za 50%. Neki su davno dobili, ali mudro cute i pripremaju se za neki buduci konkurs. Sta je sa zabludama o izvozu govedjeg mesa u Tursku, jagnjeceg u Kinu ili i jednog i drugog u Egipat? Zar nam ne zamazuju oci mizernim subvencijama i obecanjima o jeftinijem gorivu? Zar nam ne naplacuju razne poreze na dobit, na imovinu, na zakup, odvodnjavanje? Sve su to cinjenice koje mi znamo, ali znaju i oni da ce biti ljudi koji ce toviti, znaju da se zemlja nece ostaviti u parlogu i da ce seljak placati gore navedene obaveze. Dovoljno da raja ne bude gladna, penzoneri zadovoljni mizernim povecanjima, socijalci redovnim davanjima, a ja i ti kolega cemo i dalje da smrdimo na svinjsku i govedju balegu i da budemo zadovoljni ako smo na nuli.Imaš li neko konkretno obrazloženje? Iznesi konkretnu računicu pa da se prepisujemo. Koliko vidim najgora stvar ovde na forumu sto je svaka druga poruka kako nas država laze, krade i da se ne isplati raditi i toviti. Ja mogu sa tim da se složim u suštini ali spmujete temu ponavljajuci isto. Ja tovim evo već trecu turu i počeo sam zbog toga sto nisam imao novce da zapocbem neki drugi posao, a ovde sam dobio povoljan kredit za telad. Sem toga, kao i većina ljudi ne bih mogao da uzmem ni hektar zemlje bez junadi, a svoje nemam dovoljno da se bavim time i živim na selu. Dakle budi konkretniji pa ćemo da razgovaramo.
Jesi li nudio Zarka "kralja stocara" cuo sam da i on voda neke kupce.Tako i kod mene. Koga god zoves,svi puni,nikome ne treba. Show.
Djurdjevic sve sto je tovario za Liban pre 10 dana dogovoreno na 1.78 a isplaceno posle par dana po 1.9!!!Nesto se desilo u medju vremenu?Dve nedelje izjavljeni na prodaju ,jos niko u dvoriste nije usao.
Za Djurdjevica sam cuo da placaju 1.78 +papiri za subvencije u Badovincima.