Cena zemlje? ( kupovina,kredit,prepis )

A ko zna sta on ima u slamarici pa ce da ga pita nesto da bi se zamlacivao glupostima, a moze da zivi na Havajima

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Vecina ljudi ulaze u nepokretnu imovinu, iako vec ima zadovoljene potrebe, da ne bi novac koji vec poseduju gubio na vrednosti. Naravno da se ovo radi i radi pranja novca. Novac je prljav kada nije prosao kroz sistem (faktura, fiskalni, porez) pa se stavlja u sistem kesiranjem necega sto ne gubi brzo vrednost. Naravno, sama poreska bi trebalo da proverava poreklo novca kada postoji veliki jaz izmedju prihoda kupca i onoga sto je kupio. Tako da kad ja odem i kupim 100 hektara zemlje za kes pre nego sto uspem dobiti apsolutna prava na nekretninu poreska bi trebala da me proveri, na koji nacin je moguce da ja imam tu kolicinu novca. E sad, posto u ovoj zemlji je kes zakon, onda bih ja posao u PU sa kesom, i platio gde sta treba, takse i tako to :) Ova drzava zivi od PDV-a, i cak i kada bi zelela, mislim da bi velikom akcijom provere porekla imovine doslo do rusenja sistema. Uglavnom, na ovaj nacin skace cena nepokretnostima, mnogo kriminala, ogranicene nekretnine, mnogo potrebe za pranjem i odeee. Cena zemlje definitivno nije ovolika jer se zaradjuju basnoslovne cifre u poljoprivredi, to zna i onaj ko je prosle godine poceo da se bavi njome. Naravno, ima i onih koji su uspeli posteno, ali to je kao statisticka greska, ova grana je propala.

Upravo tako, zbog toga pošten čovek teško i može kupiti plac, njivu stan... jer su cene prenaduvane.

Drugo, poreska bi proverila kada bi ti na svoje ime kupio 100 hektara, međutim ovo je Srbija, a pod dva - ne kupuju oni na svoje ime, već po 5-6 hektara se vodi na njih 15-20 koji su ucenjeni, ili dobro plaćeni za to.
Tako oni rade i sa PU - plate i ucene.
Teška priča i za mnogo jaču zemlju od ove naše jadne Srbijice.

Nazad
Vrh