Cena zemlje? ( kupovina,kredit,prepis )

Ako je neko skoro kupovao zemlju, nek napiše posle koliko vremena stiže rešenje o porezu na prenos apsolutnih prava

Zakonski rok je 60dana da oni procene tržišnu vrednost. Ako prođe 60dana onda moraju da prihvate cenu iz ugovora (ako procene više imaš pravo da se žališ).

Zakon o porezu na imovinu, član 27, stav 2 ako se sećam.
Napišeš prigovor na poresko rešenje i moraju da usvoje cenu iz ugovora.
Lično sam iskoristio ovaj član i uspeo, popriličan iznos je prvobitno bio odredjen ali su morali da prihvate cenu iz ugovora.

I nad popom ima pop . Prije 5g ,sam pisao kako sam nakon duze analize sa kolegama sa nekih drugih foruma zakljucio u sta bi trebalo uloziti stekic. Poslije dublje analize izmedju keša , zlata , nekretnine , dolara ,svajcaraca , bitkoina , nerealno kupovine pistoljske i puscane mucije , cak su neki predlagali ruske rublje , najvise mi se svidjalo srebro ili bakar , ali srebro pogotovo jer je imalo sve pluseve u raspravi. Ali trazio i trazio , fizicko , u okviru bh nije bilo. Drugi izbor mi bio bakar al isto se nije moglo lako fizicki odraditi . Uzmem dolare. Prve godine plus druge minus i na isto . Al 23godine ne odustanem od procjene i pretvorim u srebro .
Pun pogodak , x4. Zlato je truba za srebro.
A da li si to srebro unovcio da bi dosao do te 4x vece vrednosti u novcu (da bi ga u nesto drugo ulozio) ili i dalje stoji u srebru pa samo matematickim putem si dobar 4x a zapravo taj "mrtav" kapital stoji i ne zaradjuje nista dok ga ne prodaš? Njivu kupis i izdajes(nemas rizik u proizvodnji) znaci taj ulozeni kapital ti nesto i direktno donosi a i dalje ima neku trzisnu vrednost za koju moze u svakom momentu da je prodaš? Imao sam i ja rasprave i razgovore na tu temu sa nekim drugarima koji to govore za zlato. I kad ih pitam kako ja da imam koristi od takvog ulaganja tu malo zapnu sa objašnjavanjem. Zlato i srebro su ludo skocili u zadnjih 5 godina,sta ce se dalje desavati to niko od nas ne moze da zna.

Izdavanje zemlje trenutno donosi oko 3%godisnje zarade od uloga (8000eur/kj, izdavanje za 250 /kj)
Izdavanje stana u NS donosi oko 3-3,8%godisnje od uloga.
Oročena stednja u dinarima oko 5,5%godisnje
Orocena stednja u eurima oko 3,5%godisnje.
Zemlja ima porez na imovinu,sta ima istu+odrzavanje +puno drugih problema.Stednja u dinarima nije oporeziva u eurima jeste. E sad,dajte predlog sta donosi sigurnih 10-ak % godisnje da u to ulazemo umesto u poljoprivredu.

Ko ima ziv novac najisplativije je zajednicki finansiranje poljoprivredne proizvodnje sa mesecnom kamatom od 1.2% do 1.6%, uz zalogu hipoteke,plus penali ako se ne ispostuje do agroroka...ali to je neka druga tema, nazalost deru nas na sve strane i na sve moguce nacine...

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

Nazad
Vrh