Ima smisla saditi oblacinsku visnju jer traznja za njom postoji i trenutno nema sorte koja preti da joj preuzme primat medju industrijskim visnjama.
Dakle plasman sigurno nije upitan a ne mora ni rucno da se bere. Postoje i mocni tesaci (naravno sa sabirnim krilima) a postoje i jeftinije homemade varijante takodje dosta funkcionalne.
To svakako podrazumeva koliko toliko ozbiljne povrsine da bi imalo smisla nabavljati ih.
Oktopod
Bere se (ili trese tresacima) iskljucivo bez peteljke (prisustvo peteljki se smatra nedostatkom) u plasticne gajbice 15/1...(oko 15 kg u gajbicu) i nema nista ispod. Samo visnja u praznu gajbicu.
---------- Poruka napisana u 23:42 ---------- Prethodna poruka je at 20:05 ----------
koliko toliko zvanicna ponuda za cenu
Zove kupac kome sam prosle godine prodao najvecu kolicinu visnje..i naravno prvo se raspituje kako sam, kako porodica...mislim bas dusevan neki covek, moje zdravlje mu je na prvom mestu
ko ih ne zna
Pita i za visnju, jel rodila, kakav je kvalitet i to, kao uzgred...i kaze mali neki sastanak i kao eto i o visnji pricali...i kao nisu jos odlucili ali verovatno da ce cena biti 80 dinara.
Kad sam mu rekao da ja imam drugi informaciju (a on zna i od koga mogu da je imam i da je sigurno pouzdana) i da se govori o 100 dinara, odmah je, cak malo prebrzo i prenestrpljivo za jednog trgovca, krenuo sa pricom kako to od 80 nije konacna cifra nego pricali onako pa je pomenuli, ali sasvimje moguce,cak vrlo verovatno da ce ipak to biti 100 za pocetak i da ne obecavam nikome dok se s njim ne cujem a on ce sve uciniti da meni isplati najvisu mogucu cenu (bas dusevan neki
)
Tako da ispod 80 nema sanse a 100 je veoma verovatno.
Na valejvskoj pijaci u utorak bila 150, sutra ponovo nosim neku kolicinu i bice ista cena.