Cena tovljenika na tržištu

И то је цена за понедељак уторак, чека се још цена. Утовари померени на следећу недељу

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Ja sam utovario na 220 sa pdv ali oko 140kg prosek. Bilo je bas velikih pa nisam smeo da se kockam. A iskreno mislim da ne moze cena otici mnogo vise nego sto je sad. Bilo bi dobro da ode ali mislim da ce onda morati pustiti uvoz i onda smo gotovi..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja sam zakazao utovar za iducu nedelju 4 jun idu Mici iz Jarka cenu dogovaramo pred utovar pa kako bude, tu su oko 130 kg
Da napišem kako sam ja prošao sa Mićom, prvenstveno tebi Marko a i svim ostalima
Dogovorimo isto tako datum utovara za 13 dana 40 kom klanica Klašnić-Mionica, dođe dan pred utovar i dogovorimo cenu i natovarimo svinje , one vagnu 144kg, i nije on pravio nikakav problem ali mi kaže da moram platiti 3000din onom tamo veterinaru da bi mi napisao kilažu u klasi, kolko treba - 3000din , ja izvadim iz džepa i dam Mići
Uplate oni meni svinje po dogovoru taj dan i sve ok.
Zove danas, ja vučem osoku i javi se žena, a on njoj 'oćete dati još 2000din. ja sam kod veterinara (u Mionici) da vam napiše manje kila, ona njemu pa jesmo dali 3 hiljade a on njij da ovaj traži još inače nećete moći dobiti subvencije , i ona kaže dobro daćemo
Dolazim ja sa traktorom i ona mi ispriča priču i ja odmah zovem njega
Na pitanje u čemu je problem on mi kaže, a zbog poštovanja prema njegovim godinama rekoh treba da vas je sramita i tebe i tog veterinara, reko dobili ste 3000 i nema više ništa i donesite mi papir, a on , moja žena je proverila i ako su teže nema subvencija
Ja tu malo oštrije prema njemu , tek će ti on, nemoj više da me zoveš, rekoh , naravno da neću, i nisam više imao poštovanja prema njegovim godinama
Kaže mi evo me dolazim da ti donesem, i za sat vremena od prvog piziva od "kao veterinara" u Mionici d do Brestača, što je gotovo nemoguće
Pokušao da izvuče jiš para a papir je već bio odštampan
Jako prljavo i jeftino sa njegove strane
Nikada do sada od kako ima sub. za tov nisam imao problem niti mi je ko tražio pare, osim Miće Petrović iz Jarka
Kakva su vaša iskustva po tom pitanju?
Veliki pozdrav za kolege, svinjare

Слична ситуација за прасад и пдв, кад плаћају преко рачуна. Неколико њих тражи пдв назад, као то је њихово. Па ко се упеца.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Ja imam vecu turu al nisu svi stigli i odgovara mi da tovarim svake nedelje po 40 bice prosek izmedju 125 i 130 kg, danas sam se cuo sa djurdjevicem zbog teladi pa usput pitao za svinje moze utovar sve odjednom da posalje sleper al ne bi da ih dam sve a ne bi da cekam sa ovim vecima videcemo sta ce biti zasad se svinnje traze

Ja imam vecu turu al nisu svi stigli i odgovara mi da tovarim svake nedelje po 40 bice prosek izmedju 125 i 130 kg, danas sam se cuo sa djurdjevicem zbog teladi pa usput pitao za svinje moze utovar sve odjednom da posalje sleper al ne bi da ih dam sve a ne bi da cekam sa ovim vecima videcemo sta ce biti zasad se svinnje traze
A kad su pare

Nazad
Vrh