Cena tovljenika na tržištu

Kad je sve drugo propalo i otišlo u minus bar nešto da bude u plusu ( sa zaradom )

Је ли неко од вас рачунао колико кошта да се направи килограм концетрата од 16% протеина, са све тржишним ценама компоненти?

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

sv1.png

Ovako nekako moja jedinica ispadne 33.5 dinara kad racunam griz sto ga ja pravim

Нема слике, али то је та одприлике цена што имамо и на послу, мислим чак да смо типа 31-32 динара са нашим компонентама.
Код куће сам на 38-39 динара, највише имам проблем са куповином кукуруза, већ сам писао, узимам на велико а хоће да им се плати као џакиран. Важи, нема проблема... Већ су ми и 40 динара тражили.
Па онда пребијам са готовим концетратом на велико. Наравно да има зараде, само је питање колико је некоме то мало или не би радио за то.
Ја немам баш тај луксуз да бирам.

Нема слике, али то је та одприлике цена што имамо и на послу, мислим чак да смо типа 31-32 динара са нашим компонентама.
Код куће сам на 38-39 динара, највише имам проблем са куповином кукуруза, већ сам писао, узимам на велико а хоће да им се плати као џакиран. Важи, нема проблема... Већ су ми и 40 динара тражили.
Па онда пребијам са готовим концетратом на велико. Наравно да има зараде, само је питање колико је некоме то мало или не би радио за то.
Ја немам баш тај луксуз да бирам.

50% kukuruza po 20 dinara, 25% tritikale isto po 20din, 22 griz racunam 60din, i premiks3%

На послу мало више соје, мислим 25%, кукуруз ништа, пшеница, јечам и то је то. Зар сојин гриз није око 55 динара, мислим да ми тако рачунамо.

Емигрант, најближи силос је куповао по 20-ак динара кад је био, а продавао по 30 динара. Џакиран или у ринфузи, све и да сам хтео 5 тона узети. Сад који продају траже и до 40 динара. Биће опет купуј таблете против жишка и чекај цену као пре 4-5 година. Па је било кукуруза старог 2-3 године, баш се усрећио ко га је купио.

Зар сојин гриз није око 55 динара, мислим да ми тако рачунамо.
Ja sam kupio soju u zetvi po 51 dinar, a kad ekstrudiram ispari par procenata vode iz soje i na trijerisem otpadne 1~2% mislim. Onda i nesto struje se tu potrosi pa okvirno ga racunam 60 dinara

Nazad
Vrh