Cena tovljenika na tržištu

Netreba I'm tovariti,cim su oni krenuli da zovu nema svinja. Treba da ide cena koliko god moze. A ne pristajsti na njihove fore da se formira cena tipa 200 plu pdv. Gde su bili sa tom cenom kad niko nije mogao da proda ni po 160 ukupnu cenu

Moze link ove grupe?

Slusaj postenjacinu. Lepo bleji, ali gadno doji. On bi voleo jedno uslovno grlo jedan hektar pa da bude stoke da moze za dzabe da je kupi. Ogazdio od klanice pa se prebacio i na ratarstvo.

Koja je razlika??
Nije govorio iz ugla stočara nego ratara, da ne možeš da dobiješ-izlicitiraš hektar zemlje ako nemaš jedno uslovno grlo
Ima u njegovim rečima istine a istovremeno dosta nelogičnosti
Za tih 640mil.dolara uvoza on je jedan od najodgovornijih
Zna a ne spominje da u zapadnim zemljama ne možeš istovremeno da imaš proizvodnju, preradu i prodaju jer si automatski monopolista, a isto tako npr. u Danskoj možeš najviše da imaš 60ha po članu domačinstva, tako da nema tajkuna sa po hiljadama hektara u vlasništvu kao kod nas i još kod nas lako možeš da kontaktiraš (lično)ministra poljoprivrede i trgovine i upravu za veterinu i očas posla se dobije dozvola za uvoz mesa i bez velikih problema se izkontroliše cena žive vage na niskom nivou

Ne može se prodati ništa, niko ne kupuje. Dve klanice u okolini imaju dovoljno svojih svinja. Ostalo par komada, tovio sam za svoje potrebe, pa mi je višak. Nekad sam mogao prodati sve po selu, sad niko i ne pita.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Nazad
Vrh