Cena tovljenika na tržištu

Može to i dosta jeftinije.
A bio je i Ipard za izgradnju objekata.
Da ne pričamo o tome da je polovna oprema za farme dosta jeftinija.

Ima neki propis koliko farma treba da bude udaljena od naseljenog mesta.
Kada bih ja sada pravio farmu sigurno bih je izmestio iz sela.Prvenstveno zbog afričke kuge.

Za ipard je trebalo projekat,projekat nije mogao biti odobren bez opštine tako da je sigurno po trenutnim zakonima OK .
Moj zakupodavac jedan je direktor farme svinja jedne velike u Banatu.Ovako kroz priču sa njim neobavezno oko tovilišta,cifra za 600 kom u turi je 250000 ključ u ruke.
600 kom se uzima valjda je toliko transportna veličina za jedno vozilo.

Za ipard je trebalo projekat,projekat nije mogao biti odobren bez opštine tako da je sigurno po trenutnim zakonima OK .
Moj zakupodavac jedan je direktor farme svinja jedne velike u Banatu.Ovako kroz priču sa njim neobavezno oko tovilišta,cifra za 600 kom u turi je 250000 ključ u ruke.
600 kom se uzima valjda je toliko transportna veličina za jedno vozilo.
750kom je transportna velicina, da tako je kako je rekao Pera.

Po meni je veći problem napraviti infrastrukturu oko objekata nego sam objekat. Primer-jedan tovljač nema pravi prilaz za kamion nego parkira ga na ulici a svinje tovare u auto prikolicu i guraju do kamiona. Koliko ljudi koji tovare treba da uzmu za taj rad? Nek je samo 100 komada.

Tako sam i ja morao neko vreme dok nisam sredio prilaz.Problem bio kad dođe kamion višlji od 4m.Nije mogao da prođe ispod jedne betonske grede.Onda sa dva traktora sa dve prikolice stočarske i ide to.
Posle sam iz drugog dvorišta sredio prilaz.

Po meni je veći problem napraviti infrastrukturu oko objekata nego sam objekat. Primer-jedan tovljač nema pravi prilaz za kamion nego parkira ga na ulici a svinje tovare u auto prikolicu i guraju do kamiona. Koliko ljudi koji tovare treba da uzmu za taj rad? Nek je samo 100 komada.
Ne možeš ni da dobiješ upotrebnu dozvolu, ako nemaš rešenu infrastrukturu.

Nazad
Vrh