Cena tovljenika na tržištu

Mitros 200-205 kolju lepo.
Tako da cena ostaje na ovo nedeljnom nivou ili mrdne gore, ce da vidimo.

Sve je to ispod nule.ostalo da se istera aprilsko ubacivanje i to je,drugog ubacivanja nece biti zasigurno,dok svinje ne dostignu neku cenu u paritetu od 8kg kukuruza,a to se nece desiti skoro.zato kukuruz soja i psenica idu uprodaju.

Evo kako je prica tekla.
Cuo se kum sa Vladom
Prosle nedelje kaze ima cenu od 190 on kaze nista od posla,
Culi se ponovo u ovoj nedelji trazio vise i dobio 205.
Ima dobre svinje, stalna musterija, veca kolicina ,davao i kad je bilo 160 polutka sve to ima svoje.
Ispipava se dal se moze dobiti jeftinije.
Jos ima na trzistu dosta mesa iz uvoza.
Nas savet trazite vise kazite da je Janko, Marko dobio 200-205 zasto ne mozete vi dobiti , jos ako ste stalni u predavanju u Mitros svinja ,, GRAKNITE" da to nije uredu, da ste mislili da ste partneri ,da razdvajaju i svadjaju ljude, itd...
Nema svinja samo nije jos krenuka potrisnja pun gas al sad ce kad sutra dozvole zvanicno svadbe i ostala veselja I potrosnja da proguta ponudu.

Ne zna se cena od ponedeljka do petka a ne za 15-20 dana.
Da svinja ima i nema nego se pravi lazni vakum.
Ja vezem ovde oko cene a Mačvani se ućutali.
Da vam nije Nedimovic obecao 200 din na zivo pa se to čeka?
U mačvi kukuruz presao 30 din
Ko kupuje kukuruz ni tih 200 mu ne znaci koliko za mali nokat.

Natovareni debeli beli jutris za Mitros 205+ pdv.
U cetvrtak utovar opet za Mitros ista cena.
Sto sam reko sinoc pipaju koga mogu da slome na nizu cenu slome ga.
Ovo su vece kolicine tovarene po 200 komada za manje plafon 200 din+ pdv.
NE DAJTE PO 190 SVINJA NEMAAAA.
Pogadjajte se, zovite pitajte, pa na kraju razgovora kazete ,, ako budes imao vecu cenu zovi me"
Ili,, kako si Goranu dao 200 a meni ne mozes??!"
Ovako ja radim a to ne znaci da je ispravno😁😁😁😁🤪😜

Mačvani ćute sa cemom cele nedelje.
Kad jutros listam tv uz dorucak kad na tv B92 emisija Plodno i Rodno
Najava priloga o povecanju cene svinja:
Kaze domacin Sladojevic iz Badovinaca
,, sad je dobro odlicno, ono kad je bilo 120 je bili lose sad je dobro ceno sa pdvom
izadje 180 din."
Pita ga voditeljka koliko vam je proizvodjacka cena?
Kaze Sladojevic ,, 200 do 220 da imamo malo i zarade,, HVAL MINISTRU NISTA BEZ MINISTRA,,
Ko je ovde lud, naj verovodnjje ja🤔
Gubite po tovljenike 20 € to iz vase price se vidi i kazete dobro je.
NE TREBA NAMA NEPRIJATELJ DOVOLJNI SMO MI SAMI SEBI 😅😅😅

Rodjak mi dobio 200 na 30 kom kod Mitrosa tovari u ponedeljak.
Znaci cena ostala ista i uslovi ostali isti kao sto sam pisao i za ovu nedelju sto ide.
Pogadjamo sekao u Rumi na vasaru 🤣🤣🤣

Nesto sam nacuo da pojedinci dobijaju suvencije, stimulacije, povracaje kojih zvanicno nema.... onda nije ni cudo sto su zadovoljni i sto podrzavaju ministra i uopste sistem...

Знам да овде на товљенике узимају доста земље. Али их реституција и новопечени земљопоседници лагано изгурају. Онда ови новопечени инсталирају заливне системе и репа/кукуруз/уљана репица у круг. Сад су ограничени на 5000 товљеника за субвенцију и земљу. И још гледају да што мање шалирају приплод стално неко ново правило.

Па не може ни репа да се сеје одма уз насељено место. Па су опет ове године пришли. Све се може кад се хоће. Већ сам писао у другој теми фирма у којој радим је добила земљу по праву пречег 50-так километара од адресе у другој општини.

Nazad
Vrh