dragan.kovacev
Član
Ovo je strava varijanta kad na suncokret posejes psenicu 2god. si na 0 +/-druga sto se posle njega lepo spremi parcela za psenicu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ovo je strava varijanta kad na suncokret posejes psenicu 2god. si na 0 +/-druga sto se posle njega lepo spremi parcela za psenicu.
Veceras me zvao jedsn otkupljivac i kaze mi dodji dajemo bezkamatni avans za suncokret,sve ide za IZVOZ.Ako ti se ne bude svidjala cena vratis avans i prodas kome hoces.
Daj boze da bude tako. Kao što sam pisao ranije, kod mene će rod biti dosta loš.Na njivama prve klase može bit dobar ( al i tu neće biti preko 20m/kj), al ove njive 4-6 klase ima da bude 10-12m po jutru plafon. Ima jako puno suncokreta kod nas u ataru što je sejano posle prvog maja. Za razliku od prethodnih godina kad je kasno sejani suncokret valjao , ove je taj kasno sejani suncokret uglavnom jako loš. Na mnogim njivama nije ni do struka,a cveta , glave će biti ko bebina šaka. Ima ga gde je nikao 10-20 % ma čuda.Mnoge njive su smo tanjirane, nisu moglu ljudi da oru jesenas. Sve u svemu samo cena može da nas malo spasi.Cuo sam da u okolini Zr neka zadruga daje avans za suncokret od 48din.