Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
sta je bitna lokacija?Gde je ta tvoja lokacija Jab?
Ovo je poljoprivredni forum. U različitim delovima Srbije je različito i zemljište. Kako da diskutujemo o obradi, setvi, prinosima, cenama, bilo čenu, ako ne znamo ko je odakle?sta je bitna lokacija?
Ja ti kažem da trenutno konacna cena 52+pdvTo nisu price posrednika, nego coveka koji je blizak uljari.
Pa da ako mi kao firma prodajem njima suncokretJa ti kažem da trenutno konacna cena 52+pdv
Opet se vraćamo na posrednikaPa da ako mi kao firma prodajem njima suncokret
Ta cena stoji i na berzi za suncokret ako nudimo mi.
Pitanje je jel ce nama platitit sa pdv 57din hocee dzokaa da nam plati 52-55maximalnih.
Covek objasnio celu sustinu srpskog trzista u par reci..Cena je ko koga vise zajebe..
Sta bi promenilo ako ti odmah kazu 50 dinara konacna??Od kad smo dozvolili tu zajebanciju sa tim “akont” cenama mogu kako hoce, varaju nas kao malu decu.
Tada bi jedan od otkupljivača koji nije uzeo dovoljno robe digao na 51-52 pa se pročuje i ljudi voze tamo.Narednih dana ovi drugi dižu na 55 jer im niko ne dovozi.Čista konkurencije.To se kod nas dešavalo često uz pretnje jedni drugimaSta bi promenilo ako ti odmah kazu 50 dinara konacna??
Lakse je otkupljivacima da sednu za sto i dogovore se koliko ce placati, nego da sami sebi skacu u stomak nadmetanjem sa cenama...Tada bi jedan od otkupljivača koji nije uzeo dovoljno robe digao na 51-52 pa se pročuje i ljudi voze tamo.Narednih dana ovi drugi dižu na 55 jer im niko ne dovozi.Čista konkurencije.To se kod nas dešavalo često uz pretnje jedni drugima
Pa po meni mnogo toga, smanjuje se prostor za manipulaciju, prodaš onom ko ti u startu da najveću cenu, ( sada retko ko nudi konacnu jer dosta njih ne zna u kom ce pravcu cena) izbegneš ono “biće konačna kao i kod svih”, a na kraju ipak ne bude, i još dosta toga…Sta bi promenilo ako ti odmah kazu 50 dinara konacna??