Cena suncokreta 2023

Kad bi cena bila i 100 din, nemam cemu da se radujem kad mi je suncokret unisten....teska depresija zavladala, nadamo se da ce nas drzava malo finansijski pomoci, ali sta da ocekujemo kad jos ni subvencije nisu isplacene...
nece Nas drzava pomoci, otkuda takva ocekivanja...
drzava i sistem ce samo odmoci.
Shaptaci sistema na forumu pustaju probne balone, Cena 37/39, a puls samo raste :)
onda jednom tetka radi u Konstranci... maa javila mu stosta...

Samo protest moze izvrsiti pritisak na mafiju i artikulisati glas proizvodjaca.

Naravno sad ce se javiti kontrasi, al samo je protest doneo doplatu prosle godine i mere koje su "obecane" .

Poslednja izmena:
Cena suncokreta 2023:

EU (Bordeaux) 475 €/t + PDV - 56 RSD dinara
Izvor: Zvanicni sajt evropske unije agriculture.ec.europa.eu Oilseeds and protein crops

Ekonomski gledano, da ova cena nije subvencionisana, trzisna cena bi bila preko 100 RSD.

Cena suncokretovog ulja:

EU maloprodaja: Lidl, Billa, Kaufland, Spar, Hofer...

Austrija 3,5 €
Češka 2,89

Cena suncokretovog ulja:

EU maloprodaja: Lidl, Billa, Kaufland, Spar, Hofer...

Austrija 3,5 €
Češka 2,89
U Rh suncokretovo ulje 1.19 eura u trgovini.
Konstanca 380 dolara
Novorosijsk 309 dolara
Znaci druze, kod nas raspad sistema, mi bi konkurirali sa cijenom Rusima, Ukrajincima i Rumunima koji obradjuju par tisuca ha vlastite zemlje a prve 2 drzave imaju umjetno gnojivo po upola nizoj cijeni i ne placaju arendu jer imaju vlastite zemlje par tisuca hektara barem. Rumuni takodjer sto se tice vlasnistva. Francuzi i Svabe imaju neku donekle ok cijenu s kojom mogu neku sitnu zaradu imati i ici naprijed.
A Bosna, Srbija, hrvatska, (mozda i Madzarska) ce reci laku noc u ovoj situaciji.
NAjveci problem je sto bi ova cijena na svim robama mogla bito standard iducih 5 godina pa gledaj tko ce opstati na tome.....

U Rh suncokretovo ulje 1.19 eura u trgovini.
Konstanca 380 dolara
Novorosijsk 309 dolara
Znaci druze, kod nas raspad sistema, mi bi konkurirali sa cijenom Rusima, Ukrajincima i Rumunima koji obradjuju par tisuca ha vlastite zemlje a prve 2 drzave imaju umjetno gnojivo po upola nizoj cijeni i ne placaju arendu jer imaju vlastite zemlje par tisuca hektara barem. Rumuni takodjer sto se tice vlasnistva. Francuzi i Svabe imaju neku donekle ok cijenu s kojom mogu neku sitnu zaradu imati i ici naprijed.
A Bosna, Srbija, hrvatska, (mozda i Madzarska) ce reci laku noc u ovoj situaciji.
NAjveci problem je sto bi ova cijena na svim robama mogla bito standard iducih 5 godina pa gledaj tko ce opstati na tome.....
Jel istina da se kod vas dobija 900e po ha na konto elementarne nepogode?Tu sam informaciju danas cuo

Jel istina da se kod vas dobija 900e po ha na konto elementarne nepogode?Tu sam informaciju danas cuo
Ma mislim da je patka, cuo sam i ja informacije o 1050 eura po ha na suncokretu i na nekih 800 eura po ha za kukuruz al cisto sumnjam u to... Pa osiguravajuca drustva u nekim slucajevima to ne isplacuju.... Vrijeme ce pokazati

Nazad
Vrh