Cena soje rod 2016

Ako Cika Aca kaze da to ide preko 60 onda ja moje prikolice teram u Hrana Produkt za rod 2017. :ppozdrav:
 
Još nisam ni kilu prodao:osmeh:,a kako izgleda čekaćemo avgust.Imaću je viška ali će deo nje pojesti svinje.E sad da li ću je proterati kroz ekstruder pa prodati griz ili prodati soju to ćemo videti.U svakom slučaju će čekati 60din:osmeh:.
 
Sutra idem moju da vidim,a bio pre 6 dana i bilo dosta loše.Sad da me dotuče skroz.Mislim da mi neće ni 100 din/kg, pokriti troškove.
 
Uvek sam bio pristalica kilograma a ne cene a ove godine tek cena ne znaci nista .Nemogu oni da plate koliko moze da rodi nama.Po recima ljudi sa instituta N.Sad na ovom nasem potezu ce jedino biti soje,ne rekorda mozda malo vise nego kod vas.
 
U nasoj okolini podbacaj u rodu soje u odnosu na proslu godinu biti umanjen za 60 %. Koja cena to
moze nadoknaditi.
 
Koliko je u procentima umanjen prinos ako preskočim jednu agrotehničku operaciju(kombajniranje)i idem samo plugom:sta:,jer u mom kraju sada je polovina njiva spremna za oranje,to jest kada bi mi ponudili da ovršem i uzmem rod za sebe ne bi pristao.
 
Dali neko ima informaciju gde je najbolja otkupna cena soje u Macvi i Sremu? Hrana Produkt trenutno ne otkupljuje a Tabeks nudi cenu od 50din?
 
Nazad
Vrh