Cena Soje rod 2014.g.

Sa tim subvencijama i prinosom soja košta oko 60din, a kod nas je već imaju za 45din :sjasi:.

Netreba daleko da je izvezu da bi imali ekstra profit. Što se tiče cene sve su to nagađanja, mnogi koji su hteli da je seju neće to moći zbog vremenskih neprilika.Cenu kao i uvek određuje tržište, tako da pomenute špekulacije koje su krenule od semenskih kuća koje u svojoj ponudi nemaju seme soje ne pije vodu.

Mene ne cudi ta cena od 27 din. Od ovih mogu ocekivati i manju! Ludi su ako nam i daju vise. Jednostavno kad nemas vise odakle, krades gde ima i boris se za opstanak u svakom vidu! Sve ostalo je na nama. Ako cutimo i nista ne preduzimamo za 1-2 god imacemo u poljoprivredi zarade od '90 tih!

Ako zasusi u julu,placace je i 60 dinara za kg,daleko je jesen,a vrlo malo je verovatno da ce se ponoviti ovogodisnji rod,nista lepse nego kada rodi 1300-1400 kg po jutru,manje roda,a profit veci...

Ako i bude tako mala cena (27din), Ameri će brzo intervenisati sa otkupom iste, tako da se bar izjednači sa njihovom gmo :osmeh:.

била да је цена соје 40 динара када лепо роди или 60+ динара када мало роди све се своди на исто...зарада нам је увек иста по Ха...пишем задњих 10 година откупне цене и курс европејца, као и род соје...разлике су минорне у заради по Ха свих ових година, не битно од количине соје коај је родила по ха....

Mogao bi i objaviti memoare ? Ja sam ispratio zadnjih 6 godina ovde na forumu, ali mi nije jasna 2009?

Znam da smo drastično više zaradili na soji 2012 u suši kada smo dobili preko 100 l kiše pred kraj jula tada sam imao na parceli 2100 kg po kj koja je ove kišne godine dala nešto ispod 2000 kg po kj a cena 69 isplaćena u martu 2013 euro oko 110 din. Tada se poremetilo sve u našem selu,skočila arenda,počela otimačina zemlje.

Nažalost velika većina ljudi te godine nije imala sreću u rodu kao mi.

To se tada desilo i vise nikad nece se desiti! Te godine uticaj nad cenom soje nije bio unutrasnji faktor vec spoljni! Svetske zalihe za hranom te godine su bile minimalne!
Da nisu zabranili izvoz uljarica te godine imali bi jos vece cene!

10.03.%20CENE%20ZITARICA.jpg

Bežimo GMO-u za opasnih 36 parindži:bravo:
Mrtva trka samo da naša mučenica izdrži do kraja protiv ove dopingovane GMO soje.:haha:

Sad ce Galetin da se pojavi negde na TV i da nam objasni kako je 2014. godina bila rekordna po prinosu, i kako to odgovara svetskim trendovima. Ej, svugde u svetu ne-GMO soja je barem 30% skuplja od GMO, ali kod nas je toliko rodilo, da nema dileme zasto je cena izjednacena sa GMO. Jos samo to da objasni i SAD-u gde je prosecan prinos po hektaru u nekim drzavama i 5t. Sve berze su spekulantske i lopovske, ali nasa odnosi titulu najkorumpiranije i najlopovskije na svetu.

Nazad
Vrh