laufer
Član
sa pocetkom trgovanja skace i cena soje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
kameni...Meni to malo miriše na navlakušu !!! Pored vlage boldovano piše selektovano pa se verovatno cene odnose na prečišćenu robu bez loma i bilo kakvih primesa. Verovatno neki to previde pa kad donesu robu onda kreće poznata priča : minus lom, minus primesa....... pa na kraju i cena u minus
Cenu diktira potražnja. Nema stoke nema tražnje. Ako hoćeš da izvezeš napolje, cena mora biti jeftinija od cene na tržištu na koje izvoziš, inače izvoznik onda nema zaradu. Da ima gde da se taj kukuruz preradi u Srbiji cena bi bila veća.Prosle godine 27 Januara cena u Cikagu je bila 44.43 din a kod nas 58 din bez PDV, a danas Cikago 39.70 a kod nas 43.50 din bez PDV-a! Da ne pricamo o kukuruzu gde smo najjeftiniji u svetu trenutno! Meni stvarno nije jasno ko diktira ove cene god nas! Ovo nema logike definitivno!!!
Sirovine nemaju jos puno ,cena se jos malo odrzava na ovom nivou,a onda sledi nagli skok cene,u roku od par dana ,cena gmo-a nema veze sa cenom nase non gmo soje,koja ima trziste,i koju su izvoznici ugovorili jos jesenas,jedino na cega se oni sada oslanjaju jeste cinjenica da krecu ulaganja u novu sezonu...Cenu diktira potražnja. Nema stoke nema tražnje. Ako hoćeš da izvezeš napolje, cena mora biti jeftinija od cene na tržištu na koje izvoziš, inače izvoznik onda nema zaradu. Da ima gde da se taj kukuruz preradi u Srbiji cena bi bila veća.
Što se tiče soje, mislim da je Viktorija nakupila dovoljno sirovine jesenas, tako da imaju još šta da preradjuju, kada potroše robu, cena će ići gore. Samo treba biti strpljiv.