ZP će se lokalno kretati oko 4000 din za vreću, stariji hibridi i ispod. Ja vraćam i NS u igru.
Ja na lošijim parcelama na brdu koje skidam u klipu, ako sejem Pioneer treba mi 2.5 setvene jedinice za hektar što je oko 15000 do 16000 din bez tretiranja. ZP i NS sejem uvek redje na takvoj zemlji tako da mi je dve vreće dovoljno, što izadje duplo jeftinije (od 7000 do 8000 din). Na takvoj zemlji u mom ataru u suši nisam primetio nikakvu posebnu razliku izmedju domaćih i stranih hibrida. A ako je rodna godina rode svi lepo.
U ravnici mi je zemlja odlična pored reke, tu je retkost da kukuruz omane, prošle godine u onoj katastrofalnoj suši prosek bio oko 5 do 6 tona kako gde, tako da za tu zemlju pošto skidam u zrnu u izboru hibrida prvenstveno biram one sa malom vlagom u žetvi.
Ove godine sejaću i neki LG hibrid. Promoter kaže da cena neće biti veća od 5000 din po setvenoj jedinici.
A Pioneer od 6500 din ( a čuo sam da će aquamax hibridi kod mene u nekim apotekama biti 7000 din) neka seje Delta.