Cena semenske pšenice

Sejao si netretirano seme?

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

I vetar na selektoru da bude 20m/s,gledati da napolju bude rosa i da je prethodnu noc bio mlad mesec. Hemiju obavezno cediti kroz svilenu carapu ali da je Dior ili D&G.
Pustati tiho muziku sve vreme dok se seme tretira,gledati da bude sto vise Betovena.
To su neki osnovni parametri koji moraju da se ispostuju kako bi seme bilo pravilno istretirano.
I obavezno da bude retrogradni Merkur u Veneri!

"ukrajinska" itd. To je opasna prevara.
Pre dve godine, na jednoj njivi original seme pšenice bez insekticidom mi urnisao bauljar. Moju doradu na drugoj njivi ni taknuo. Različite komšije ali istog shvatanja. Netaknuto strnište mesecima.
U kukuruzu mi je takođe radio radnju. Uginule pipe koliko hoćeš. Da li sam imao sreće, pa uvek dobijao original, nzm, ali dok ga je bilo radilo je radnju.

Ja sejem ne tretirano i ne selektirano, imam semesan kupljen pre neku godinu, njega malo sipam u sejalicu i promešam drvenim štapom :) Posejem 280-300kg po hektaru i imam među boljim prinosima u selu, pre neku godinu čak među prva 3. Sada sam kupio "semensku" za sve površine a za moju imam redovne kupce koji takođe seju bez selekcije i tretmana, čak još uvek i ciklonom neki razbacaju :) Jedan drugar imao 9 tone letos pored reke od mog semena što je kod nas misaona imenica ali nešto se poklopilo što najmanje ima veze sa selekcijom i tretmanom.

Do prosle godine nije bilo problema sa insekticidima iz Ukrajine. Ove godine je teška muljaza. Falsifikovano sve I svašta. Qr kodovi na cepu koji prolaze verifikaciju, a etiketu ko da su kinezi pisali pa izmesali slova. Spolja na etiketi piše Yunta a kad se odlepi pise Gauco. Cirkus teški.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Ja sejem ne tretirano i ne selektirano, imam semesan kupljen pre neku godinu, njega malo sipam u sejalicu i promešam drvenim štapom :) Posejem 280-300kg po hektaru i imam među boljim prinosima u selu, pre neku godinu čak među prva 3. Sada sam kupio "semensku" za sve površine a za moju imam redovne kupce koji takođe seju bez selekcije i tretmana, čak još uvek i ciklonom neki razbacaju :) Jedan drugar imao 9 tone letos pored reke od mog semena što je kod nas misaona imenica ali nešto se poklopilo što najmanje ima veze sa selekcijom i tretmanom.
A taj drveni stap!?...od koje vrste drveta je?

Nazad
Vrh