Stvarno su banda , kad i ja to priznam onda znaj.. Kod nas se zadnjih par godina "ravnaju" sa cijenom sa Srbijom i to tako što postave u otkupu oko 5% nižu cijenu nego u Srbiji , a tamo je već skresana. Ako čuvaš onda kao ne otkupljuju i nemaš kome prodat. Meni je samo krivo što se ovde mnogo okrivljuje EU a u stvari nas j..u naši domaći . Evo primjer za projekat "Dunav -soja" , već par godina iz EU nude značajna sredstva za subvencionisanje proizvodnje Negmo soje za države iz sliva Dunava , tu su i HR i Bh I Srbija . Projekat ide tako da mora ići preko neke veće firme uljarice koja bi pratila proizvodnju , otkup i plasman u EU kovencionalne soje . Kad bi se odradilo do kraja proizvodjači bi mogli računati na bonus od oko 20-30% od otkupne cijene !! Postavljala su se pitanja u naše ministarstvo zašto to nikad nije zaživjelo jer nam nude novce al ništa od toga . Odgovor je bio da čisto na primjer u Bosni postoji samo jedna firma (iz Brčkog) koja ispunjava uslove za sada da bi preko nje mogao ići taj otkup i subvencije . Kad su ih pitali iz ministarstva zašto se ne uključe oni su rekli :"pa šta mi imamo od toga , EU je predvidjela subvencije samo za proizvodjače , a ne i za trgovce ?" ??? Pa vi sad vidite ko nam pravi problem . Tako je vjerovatno i u Srbiji . Zašto nikad nije zaživio taj projekat Dunav-soja , a nude nam već par godina ?