Dr.Gruja
Član
Zitu je cena polako krenula na gore nije ga bas tako po meni ni mnogo posejano a koja li ce cena biti u zetvi
Poslednja izmena:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sve se slazem, ali ne znam gde si naso da cena bude 15din.Ove godine su prinosi bili dobri, ali u prosecnoj bez 20 evra netreba pricati. Posto je jos daleko zetva mozda je najpametnije razgovarati o trenutnoj ceni, a ne sami sebi skakati u stomak sa 15din.Definitivno pšenice je manje posejano nego prošle godine. Dovoljno je malo proći ovom našom zemljom da bi se to uvidelo. A što se tiče cene, biće kao i svake godine u žetvi, tj niska. I moje mišljenje je da ispod nekih 16, eventualno 15 din neće ići, a par meseci posle žetve će ići gore. Zato, ko je u mogućnosti, nek ulaže u neki vid objekta za skladištenje kod kuće i prodaju kad je cena koliko toliko veća i bolja. Svaki način kućnog skladištenja i prodaje iz dvorišta bolji je od prodaje u toku žetve. I svaki dinar uložen u skladište vrlo brzo se vrati. A robu gledate svojim očima i ne zavisite od drmatora i ucenjivača.
Neće ispod 16rsd/kg koliko je bila i ove godine u žetvi.Ja na tu cenu radim kalkulacije.
Sve se slazem, ali ne znam gde si naso da cena bude 15din.Ove godine su prinosi bili dobri, ali u prosecnoj bez 20 evra netreba pricati. Posto je jos daleko zetva mozda je najpametnije razgovarati o trenutnoj ceni, a ne sami sebi skakati u stomak sa 15din.
Definitivno pšenice je manje posejano nego prošle godine. Dovoljno je malo proći ovom našom zemljom da bi se to uvidelo. A što se tiče cene, biće kao i svake godine u žetvi, tj niska. I moje mišljenje je da ispod nekih 16, eventualno 15 din neće ići, a par meseci posle žetve će ići gore. Zato, ko je u mogućnosti, nek ulaže u neki vid objekta za skladištenje kod kuće i prodaju kad je cena koliko toliko veća i bolja. Svaki način kućnog skladištenja i prodaje iz dvorišta bolji je od prodaje u toku žetve. I svaki dinar uložen u skladište vrlo brzo se vrati. A robu gledate svojim očima i ne zavisite od drmatora i ucenjivača.
Samo vi pisite do zadnjeg dana pred zetvu kako ste zadovoljni sa 16din pa kad nam toliko plate kukacemo svi zajedno.Nije ovo tema ni za rekordere ni za profitere, a ni za provokatore, a ima nas svakakvih ovde. Valjda ti je jasno da mnogo ociju i usiju ovo prati i da nam na neki nacin opipavaju puls.Nemoj ovo nista licno da primis.Ja pravim kalkulaciju sa mojim višegodišnjim prinosom pšenice ,a ne sa tvojih 5t/ha.Ja pravim sebi po ceni od 16rsd/kg ispod koje mislim da neće biti ,a ti sebi pravi kako ti je volja.
Izvinjavam se moja greska 21,50 rod 2013Da ali rod 2013.g.