Cena procesa prerade i skladistenja malina u hladnjaci (rashod-prihod hladnjaca)

DULEmajstor

Član
Učlanjen(a)
21 Maj 2010
Poruka
646
Lokacija
Josanicka Banja
Evo jedne teme u kojoj neko ko je upucen moze da nas upozna sa svim rashodima u procesu skladistenja i prerade maline , ali i sa cistim prihodima hladnjacara .

Mislim da ce ovo biti jako interesantna tema za sve malinare pa sam resio da je pokrenem.
 
izgleda evo teme i za hladnjacare da nam pojasne kako to sve ide,ili kako to sve neide,ili kako nas digitron nije izbazdaren kao njihov ili :haha::haha:? jis mnogo toga
 
Odg: Cena procesa prerade i skladistenja malina u hladnjaci (rashod-prihod hladn

Upravo tako. Ubedjen sam da ce da ih bude na forumu kad bude krenula berba i bas me zanjima sta ce da kazu.
 
Inače se ne bavim malina, ali kad su meni pravili hladnjaču za voće (jabuka,kruška) baš sam pričao sa tim ljudima i interesovao se onako generalno za cenu izrade veće hladnjače itd, pa smo se nekako dotakli i malina. Reče mi čovek da je tu hladnjača samo deo priče - jaaako je bitno imati liniju koja zamrzava malinu, svaku za sebe, kako se ne bi slepile u grozd. Ta linija košta min 15.000e pa tek onda treba razmišljati o hladnjači i ostalim temama.

Kontam da to u startu eliminiše bilo kakvu priču o malim hladnjačama u kućnoj radinosti (inače hladnjača kapaciteta 1 vagona se da napraviti za 3500e). Eto pa možda nekom pomogne ova matematika...
 
To su tunelske hladnjače , zamrzavaju malinu na -25 kroz svega nekoliko sekundi i zato se malina ne ljepi jedna za drugu.
 
Evo jedne tabele ima i malina.


n20b2a.jpg
 
dzaba ih dozivas zadnji put ih malinari poterali sad vise niko nesme ni da kaze da je hladnjacar...
ima jedno pravilio ili poslovica ako hoces da opstanes kao svaler "uzivaj i cuti" pa i oni zasto bi se javljali ;-)
 
Nazad
Vrh