Cena pšenice rod 2020

I ja danas čuo da pada cena. Strašno šta rade...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Ja sam zavrsio sa zetvom mislim na uslugu.Sutra parkiram kombajce malo se kasnilo bilo dosta kise u razmacima svaki peti dan.U proseku imalo se za nase uslove sta ovrsiti.Imalo je i losih parcela ali ostvarilo se i gde je bacilo preko 60kg po aru.Naglasavam kod nas je to dobar prinos i u najboljim godinama.Tukao nas je grad u tri maha ito dobro.E sad cena je 17din sa ili bez pdv kod nas je otkup lokalnog karaktera otkupljuju farmeri po 17 rifuz.Dal bila vlaga il hektolitar bilo sta 17 dinara ti je kilogram.

Zar nije tako bilo i prošle godine? Posle žetve su oborili cenu a kasnije se povratila na isto tj nešto malo u +.

Svi misle da ce cena gore kasnije ali tesko,plasim se da ova cena od 18.5-19din ne bude i najveca cena ove godine.
Rusija ima posejano rekordne povrsine a ocekuju rekordan rod.Kod nas mlinari nisu ocekivali da ce da napune sve silosea jos i neke magacine sa strane.Tako da o nekim velikim skokom cene ne ocekujem, ali no videcemo.

Jutros sam rešio jedan deo po 18.5 sa pdv.Odmah posle žetve imao sam cenu od 19.10 sa pdv ali ne znam šta sam čekao do sada sem da izgubim novac.

Svi misle da ce cena gore kasnije ali tesko,plasim se da ova cena od 18.5-19din ne bude i najveca cena ove godine.
Rusija ima posejano rekordne povrsine a ocekuju rekordan rod.Kod nas mlinari nisu ocekivali da ce da napune sve silosea jos i neke magacine sa strane.Tako da o nekim velikim skokom cene ne ocekujem, ali no videcemo.
Ne veruji bajkama! Ne vezano za cenu. Pa Srbija, rusija i S. Koreja su uvek rekorderi po svemu!

Nazad
Vrh