Cena pšenice rod 2019

Prema preliminarnim podacima, ove godine kvalitet pšenice u Ukrajini i Rusiji će biti bolji od uobičajenog, što će povećati konkurenciju između zemalja i omogućiti zadržavanje cena na visokom nivou. Zbog vrućine u junu, pšenica nove žetve će imati veći sadržaj proteina i značajno će povećati udeo žitarica.

Prema anketi Rojtersa o 19 predstavnika tržišta žita u 2019/20. godini, Ukrajina, Kazahstan i Rusija će povećati izvoz pšenice za četiri odsto na 63,2 miliona tona, što će povećati konkurenciju sa EU.

Povoljni vremenski uslovi u zimskom periodu bili su snažniji od junske toplote, tako da će žetva pšenice u regionu porasti za 8,5% na 120,4 miliona tona. Većinu pšenice, te zemlje izvoze na Crno more u Afriku i na Bliski istok, koji su istovremeno i kupci pšenice u EU, gde će i ova sezonska žetva biti veća, prenosi Ukragroconsult
 
Posle razmisljanja sam ipak odlucio da prodam psenicu za robne rezerve. Ali juce kad sam isao da potpisem ugovor nisam mogao da verujem. Kazu mi moras da platis sertifikat za uzorak. Ja pitam cega. Oni pa psenice. A ja pitam a ciju psenicu proveravate kad sam ja nju predao kod vas i ona je vec u silosu i pomesana sa drugom. Ja im kazem imam ja kuci sto sam ostavio pa da vam donesem pa da urade ljudi pravu analizu. Kazu ne treba. A cena uzorka je 50 din po t predate. Budalastina samo takva. I da analizu radi Jugoinspekt. Kakav je ovo lopovluk.
 
Ok Maticu ali procedura je jako nelogicna. Za sta oni daju taj sertifikat? Ciji uzorak proveravaju? Msl stvarno ne razumem.
 
Ti u prevodu bez tog sertifikata možeš da se slikaš.To im je neka navodno garancija za određenog skladištara a znamo svi kako su prošle robne rezerve kod velike većine istih i još niko nije niti će odgovarati.
 
Maticu sve si ti u pravu. Ali kazem samo da mi nije jasno koju psenicu ce da proveravaju ako svakom ko hoce da je njima proda prave taj sertifikat a sve psenice na jednom mestu u silosu. Glupost ne vidjena.
 
Jel cekate vece cene ili se resavate psenice sad za 18 ?.Niko ne moze znati hoce li ici gore ili ne,ja licno se ne bih bas kajao ako je sad prodam a cena ne predje 20 dinara posle nove godine,tu je lager ,ovo ono,pa jos brige hoce li ici dole cena mozda ....18 dinzi i nije tako lose,donekle,ali vise je uvek bolje.
 
Racunaju koliko sam cuo od 8-9 meseca sad,nisam se jos raspitao.Nema brige,taj ako racuna lager od maja,tu mora da ima neke druge cake,nece on na svoju stetu raditi.Ili je drao na primesama,hektolitru,ili ce isplatiti po dinzi manje...
 
Ja imam da rešim arende i gruber i tanjiraču, tako da je sve otišlo po 17,59 + pdv i još mi malko fali...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
 
Nazad
Vrh