A kako se setimo te blokade puteva uvek tik pred zetvu, majku mu.... Ne podrzavam nimalo i sad cu da napisem i zasto, kad vec idem u off. Takav protest je osudjen na propast iz starta, danas da krenemo u protest zbog cene suncokreta, pa smo ga debelo zakasnili, a kamoli za cenu psenice.
Ko mislite da ce da krene SAD u protest? Mi, koji imamo psenice do par desetina jutara? Pa svako ce gledati da skine dok je sunce, nece je niko ostaviti na polju da bi otisao na blokade. Takav je bio scenario i pre par godina sa suncokretom.
Ili cemo otici mi, koji i nemamo posejanu psenicu... Nema od toga nista ljudi, samo poraz, bicemo i dalje sljam koji blokira gradjane i brani slobodu kretanja...ako i budemo pomenuti uopste.
Ja vidim dve opcije, ali ova prva pada u vodu odmah, jer nazalost nemamo nikoga tamo gde treba, da nas predstavlja onako kako bi trebalo, da prica o ovim problemima tamo gde treba, u skupstini. Prva opcija je da se minimalna cena ratarskih kultura zna u martu, pre pravljenja setvene strukture, tu bi i blokada imala smisla.
Druga opcija je - sedi di si, ni za bolje nisi. Dakle da teramo dalje po istom, jer nismo sposobni kao narod da imamo cestite ljude lidere.
Eto tako stoje stvari, nazalost.
Sent from my E5603 using Tapatalk