Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Živim u Banatu, u delu gde od jula nije pala kiša.
Pšenica je u zemlji, a po prognozama do kraja godine neće biti ozbiljne kiše.
Predlažem opkladu.
Na proleće će pšenica biti najmanje 27 dinara.
Ko prihvata opkladu neka se zahvali.
Ako pogodim svako mi šalje kilo kulena ili kilo kućne rakije. Ako ne pogodim ode mi 14 vagona žita za bagatelu tako da ja ne isplaćujem opkladu.
Ko sme ?
Meni je logicnije da ta cena bude u prolece 2020. Inace opklada ostaje pogotovo sto je imamo u pisanom obliku,pa kud puklo da puklo.
Postovani kolega,
Sticem utisak da se ovde radi o onoj:"Sto je babi milo,to joj se i snilo..."Voleo bih iskreno da budes u pravu i rado bih ti poslao litar rakije.Ali podseti me oko 1 aprila i ako pogresis,poslacu ti litar lepe sljivovice.
Psenica je jedna od strateskih sirovina,tako da drzave pojedinacno prave robne rezerve psenice kako bi amortizovale neke eventualne ekstremne situacije na trzistu.Obicno su te rezerve jako velike.
U ovom slucaju bojim se da ce Zapad ici sa dampingovanjem cena kako bi Ruse i ostale konkurente u medjunarodnoj ekonomiji marginalizovao sto vise.A po potrebi oni uvek mogu svojim poljoprivrednicima isplatiti dodatnu subvenciju kako bi anulirali gubitak.
Ovo su samo neke procene na svetskom nivou.Nemam podataka koliko Srbija ima rezervi.
......Takodje mislim da i zalihe nisu bas male, Petar 90 i ja smo pred setvu kukuruza pricali o informaciji koju smo culi (doduse nije proverena 100%) za jedan silos u okolini koji ima jos psenicu roda 2015 ja mislim ne secam se bas tacno godine a redovno otkuplje nove kolicine.
Jel ja dobro razumem da ti imaš neprodanu pšenicu od 2014. pa na ovamo???
A toliko kuka za opkladom.