Cena pšenice 2026

Ti kao stočar treba da gledaš koliko treba svinje da koštaju spram ulaganja a ne spram cene svinja da gledaš cene konponenti. Treba da se boriš za veću cenu svinja. Isto tako i ratar računa koliko bi trebalo da košta cena kukuruza ili žita spram toga koliko je uložio. A ne sad je cena 20 dinara pa nafta treba onda da bude 100 dinara, ili hemija duplo jeftinija....

Sent from my SM-A546E using Tapatalk
Kad je uvoz otvoren na velika vrata nema tu borbe..Dobra ti teorija al u praksi znas i sam da je sve drugacije.

Ajde sad ti kao ratar gledaj cenu kostanja kulture pa cenu arende i sve ostale impute…I psenica da bude 15din, i kukuruz 12din i soja 35din tvrdim i stojim iza toga i dalje bi radili jer kad smo usli u novu mehanizaciju i skupu i da nemas racunice sila te tera jer moraju masine da se isplate, a masina je najskuplja kad sedi i nema posla za nju.

Poslednja izmena:
Kad je uvoz otvoren na velika vrata nema tu borbe..Dobra ti teorija al u praksi znas i sam da je sve drugacije.

Ajde sad ti kao ratar gledaj cenu kostanja kulture pa cenu arende i sve ostale impute…I psenica da bude 15din, i kukuruz 12din i soja 35din tvrdim i stojim iza toga i dalje bi radili jer kad smo usli u novu mehanizaciju i skupu i da nemas racunice sila te tera jer moraju masine da se isplate, a masina je najskuplja kad sedi i nema posla za nju.
Radili bi do tog momenta sa tim cenama,dok ne dodje kuca prodaju
A sa tim cenama bilo bi vec ove godine na jesen!

Sve si u pravu. Ali ja ne gledam cenu arende ili cenu semena ili cenu nafte ili cenu rez delova spram cene mog proizvoda. Jer to su cene na tržištu. Da nisu realne, nisu spram cene naših proizvoda. Ali meni je bezveze da ja tražim od nekod da smanji cenu njegovog proizvoda jer ja nemam računicu da proizvedem moj po toj ceni. Onda ću da tražim da cena mog proizvoda bude veća jer cena inputa tako diktira... Davno još dok sam držao svinje, jedan mesar mi je rekao jednu jako pametnu rečenicu - "Dokle god ti mene pitaš koliko ću JA platiti TVOJE svinje tebi neće biti dobro..." Što bi rekli, mislite o tome...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Nazad
Vrh