Cena malih prasića na tržištu

Da nije iz Podunavskog okruga, gde gori od afričke kuge?
Kod nas u selu(skobalj)ulazili u dvorista bez pitanja da uzimaju krv svinjama i da stavljaju marke,kako su bili kod ,,zarazenih,, u istim kombinezonima ulazili kod ,,nezarazenih,,. U osipaonici selu do mene preko 350 kom pobili sto prasadi,krmaca,tovljenika i ostalog. Dolazili nocu kamionima i tovarili i odlazili u nepoznatom pravcu,mahom su izlazili na put za pozarevac a ne na glavni magistralni v.plana-smederevo.posle par dana bio do grada za delove za berac i svratio da pazarim do linde,cevapi 230 din svinjsko mleveno 300 din,akcijska cena,kod trgovaca u mesarama po 400 din(to je bilo ima mesec dana).komsija radi u mesari nedeljkovic,otkup prasadi 150 din tovljenici po 90 do 120 daju(cena od prekjuce kad sam pricao sa njim posto sam imao za prodaju ali sam prodao sve na komad).
 
Da nije iz Podunavskog okruga, gde gori od afričke kuge?
Nisam siguran da je africka kuga,mislim da je tu i covek umesao ruke,imali smo divlji svinja ko uprici a sada nitraga a sto je cudno nema ni sakala nepamte kad su ga culi lovci.u vreme setve kukuruza bila tolikanajezda svinja da su ljudi i tri puta presevali kukuruz sve sto poseju u toku dana u toku noci svinje povade.
 
Афричка куга их само може десетковати и требаће им око 10 година да се опораве.
 
Danas prodao u Čantavir po 190,naravno za klanje.Inace sam prasicima sve odradio ali potražnje nema za tov.Imam sad 80kom koje treba da vakcinisem pitanje je da li ulagati.Ne pamtim da sam posle maja prodao za tov neku vecu količinu.
 
Katastrofa! Kod mene na pijaci u Nedelju prasica za klanje strahota mnogo, ni jedno se nije prodalo nikom ne treba! Jedino sto nekako ide su ovi mali od sise 10-12kg 3000-3500 kom.
 
Skupa hrana retko ko tovi od malih jedino oni koji imaju stalno ali i oni dizu polako ruke.
Ja sam rez za pocetak okt na 250+pdv
 
Skupa hrana retko ko tovi od malih jedino oni koji imaju stalno ali i oni dizu polako ruke.
Ja sam rez za pocetak okt na 250+pdv
Pa reče par postova pre da si rezervisan na 260... A znamo da uvek uzimaš sa veliki farmi što znači još +pdv. Jesu li i oni oborili cenu? Inace moi su otišli po 250 sve uradjeno 23,7kg prosek
 
Da oborili su cenu, kad sam rezervisao bila je ta cena ali cena nije bila vezana za rezervaciju sada trenutno je cena 245din bez poreza.
Cena je otisla dole za 5din
 
Ja mislim da ispod 230 na ove cene hrane nebi trebali biti,a prasići sve ispod 300 kod nas slepaca,je katastrofa,a jaganjci nebi smeli biti ispod 350 dinara.
 
Nazad
Vrh