Cena malih prasića na tržištu

Trziste niko nikad nije uspeo potpuno da iskontrolise , postoje manipulacije samo i pokusaji kontrolisanja .. Videli smo 2021 uzas ,2022 uzas sa cenom i onda 2023 700 dinara prasad kazu nije realno , niko ne racuna ljudi sto su izgubili prethodnih godina .. Tako da , samo pitanje je ko ce izdrzati do te ''jace'' cene :D

U potpunosti se slažem Deks sa tobom. Moje mišljenje je da bi takvi ljudi trebali biti isključivo samo zaposleni, da se ne bave prodajom nikakve vrste.
molim objasnjenje sta raditi sa prasetom od oko 25-27kg a otkupna cena 320din a ti zelis 350din i kazes e idi u drugo selo i uzmi po 320din?

primer 30-+ komada u turi

hvala unapred

U potpunosti se slažem Deks sa tobom. Moje mišljenje je da bi takvi ljudi trebali biti isključivo samo zaposleni, da se ne bave prodajom nikakve vrste.
Ali ti ljudi uglavnom ne kontaju da je za njih bolje da budu zaposleni i uglavnom su vec 50 godina i nemaju pojma gde su gresili , i nista nisu naucili iz tih gresaka ...Inace kod nas su od 300-400 dinara , licno ja sam pojacao oko 30% prasad u odnosu na prethodnih 5 godina ,imacu oko 2.2tone ali necu prodavati ispod 400 ..Dosta mi je i rezervisano , biracu prvo muske prodavati , zenskih jos ostaviti za zapat ..

molim objasnjenje sta raditi sa prasetom od oko 25-27kg a otkupna cena 320din a ti zelis 350din i kazes e idi u drugo selo i uzmi po 320din?

primer 30-+ komada u turi

hvala unapred
Kada god sam prodavao svinje, bez obzira na kategoriju, dolazio je velik procenat bezobraznih kupaca da ne kažem idiota.
Ja trenutno imam 50-100 prasica za prodaju, ali mi se ne sviđa cena. Po 450 bi išli svi iz objekta, ali pošto mi je nuđeno 350 dinara, rešenje je da idu u objekat za tov.
E sad, da li će me neko cepnuti na tovljenicima ili neće, to ćemo videti.
Ali kod mene nema jeftinog ni praseta, ni tovljenika ni krmače. Ima kvaliteta, ali to moraju da plate.

Kada god sam prodavao svinje, bez obzira na kategoriju, dolazio je velik procenat bezobraznih kupaca da ne kažem idiota.
Ja trenutno imam 50-100 prasica za prodaju, ali mi se ne sviđa cena. Po 450 bi išli svi iz objekta, ali pošto mi je nuđeno 350 dinara, rešenje je da idu u objekat za tov.
E sad, da li će me neko cepnuti na tovljenicima ili neće, to ćemo videti.
Ali kod mene nema jeftinog ni praseta, ni tovljenika ni krmače. Ima kvaliteta, ali to moraju da plate.
dakle tovis prase do tovljenika
znaci kad budes prodavao tovljenika on dodje do 130 kg kilaze,otkup bude 180din ti trazis 200din i kazes idi u drugo selo i uzmi po 180?

sta ces onda sa tovljenikom?

Imam problem sa ljudima poput tebe, kod kojih uvek ima jeftinije robe, na koju se kupci večito vade kako negde ima jeftinije.
I koji ne znaju šta da rade sa prasetom od 25-27kg. Nađeš dobrog kupca i radiš sa njim, ali ni njemu ne popuštaš cenu.
Nisam zadovoljan cenom tovljenika, ali kod mene nema kupaca koji ucenjuju i slično.
Dok god oni imaju gde da nađu jeftino, tako ćemo i prolaziti sa cenom.

Drug nemo se ljutis ali i ja isto prodajem kao i ti i ako ljudi nude i prodaju po 300 sigurno da kupac nece doci kod tebe da plati 450, jer i ti kad nesto kuujes trazis gde je jeftinije

Nema ljutnje, nisam rekao da će neko sad kupiti od mene prasice za 450 dinara, već da ih ja neću dati po nekoj učenjivačkoj ceni. Tipa 20-30-50 dinara manje od tržišne cene u tom trenutku.

У Црвенку долази неки лик и купује за печењару прасад плаћа 320кг и видим да масовно људи носе тамо прасад. Ваљда нешто организовано дође камионом и откупи доста прасади. Код нас иде продаја али јако килаво мене су моји прерасли па ће ићи у преради за кућне потребе.

Imam problem sa ljudima poput tebe, kod kojih uvek ima jeftinije robe, na koju se kupci večito vade kako negde ima jeftinije.
I koji ne znaju šta da rade sa prasetom od 25-27kg. Nađeš dobrog kupca i radiš sa njim, ali ni njemu ne popuštaš cenu.
Nisam zadovoljan cenom tovljenika, ali kod mene nema kupaca koji ucenjuju i slično.
Dok god oni imaju gde da nađu jeftino, tako ćemo i prolaziti sa cenom.
bukvalno prica koja nema pokrica i trla baba lan da joj prodje dan

prasici i tovljenici su inace ko bikovi tj junad pa ih hranis tako 3-4 meseca duze jer si ih zacenio i neces da prodas jer je mala cena

u ovoj recenici si sam sebi kontradiktoran jer na kraju i ti prodas jeftinije jer te kupac ucenio i uzeo ti robu ispod cene koju si ti zamislio i zeleo
samo sam sebi u bradu govoris izvuko sam 10-15-20 din vise i to zbog kolicine tj broja komada

a o tim ludackim cenama tj razlikama da jedno prase negde bude 400 din a negde 300din po kili,isto jelo isto pilo-nikad nikom nece biti jasno i to je tako vec odavno

Sve je OK dok mozes da ih prodas ili pokoljes za sebe, ali kada je broj komada veci, a tanak si sa hranom e onda je problem.

Lule, ti i ja se ne bavimo ovim poslom na istom nivou.
Izvini što sam se uopšte nadovezao na tvoju poruku, prodaji kako znaš i umeš. Svako dobro ti želim.
Nemam vremena da pišem kada ti se ne može objasniti, vreme je da se napune hranilice u objektima.
@coci064 U ovom poslu ne smeš biti tanak sa hranom

Nazad
Vrh