t0mica
Novajlija
Nije baš pitanje za ovu temu ali verujem da nas ima puno koji smo u nedoumici ispod koje cene nema smisla i ide se u minus
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa to je otprilike ta cena za prvu godinu, bar kad sam ja u pitanju. S tim da su kontejnerske sadnice bile, ne frigo naravno. Da je bila frigo bilo bi nekih 10-15din skuplje.Interesuje me vaše mišljenje, stavio sam na papir i došao do toga da ukoliko je živić kupljen a ne razmnožen da oko 50 dinara koštaju ukupni troškovi po živiću, znači prehrana folija creva prskanje živić radnici... jesam li omašio cifru, koji je vaš račun troškova po živiću?
Obrnuto razmisli. Ako je ne das, sta ces sa njom? Da je bacis? S obzirom da je u pitanju jagoda i da se ti kao mali proizvodjac ne pitas nista, mozes samo da se potrudis da je das po sto boljoj ceni. To je moje misljenje. A pod malim proizvodjacem podrazumevam proizvodjaca koji ne moze samostalno da dogovori neki izvoz/zagarantovan plasman, jer nema dovoljnu kolicinu/povrsinu pod jagodom. I kao takav nije zasticen ni sa jedne strane, prvenstveno od drzave koja je takva kakva jeNije baš pitanje za ovu temu ali verujem da nas ima puno koji smo u nedoumici ispod koje cene nema smisla i ide se u minus
Kvantaš bg odlična alba 50 din jeeedva....
hahahaha... "dobar" zakljucak...Neka godina je bolja, neka losija, tako je kada se gleda u nebo. Ova je katastrofalna. Elem, cela Srbija samo jagodu da gaji, pa bi Rusi sve otkupili, ali je drzava krivac. Da postoje zvanicni otkupni centri kao nekada zadruge i koliko-toliko sigurnost ne bi se ovakve price pricale. Oni pocetnici koji su prosle godine jagodu zasadili vise je saditi nece. Ja se nadam boljoj narednoj sezoni i na ovu se ne zalim. Danas jagoda na malo u Jagodini 60 (trula)-120 (extra kvaliteta), i da bi moj komentar imao smisla dodala bih da nisam pocetnik
ja imam nekih 6000kom i planiram još samo malo da pojacam(proširim) cena prosek 1eu kg za ovakvu godinu zadovoljan danas zadnju prodo al sve sam sam prodavo nisam dao nakupcima ni kilo jeste da nije velika povrsina al taman dovoljno daje mogu sam prodati neki ce odustati al neki ce sigurno i prosirivati jerse mora od neceg zivetihahahaha... "dobar" zakljucak...
A sta mislis o ovom scenariju? Pocetnici kojima je ovo prva sezona u drugu ulaze bar trostruko jaci (kolicina mislim)... Da uniste svoje zasade sigurno nece... A sledece sezone 10x puta vise jagode na trzistua cena...15 din
Bice gusto...
bez sale scenario nije daleko od istine bar u mom kraju..hahahaha... "dobar" zakljucak...
A sta mislis o ovom scenariju? Pocetnici kojima je ovo prva sezona u drugu ulaze bar trostruko jaci (kolicina mislim)... Da uniste svoje zasade sigurno nece... A sledece sezone 10x puta vise jagode na trzistua cena...15 din
Bice gusto...
Danas je 2. jun, pre deset dana je bio 23. maj MOLIM TE napisi imena hladnjaca gde je tada cena bila 110-120 dinara?????????????????????????????????Ja u subotu terao sa drugarom u Parcanu, selo kod Krusevca, decko ima vrhunsku jagodu, druga godina, ovaj sto otkupljuje dao mu je 60 dinara, a vece pre toga 75 din...s tim sto je u subotu dok smo mi bili vratio ljudima 3 pune traktorske prikolice, sa izgovorom sitno, prezrelo trulo itd...greota...ne znam, ali ako je to vec vracao, mom drugaru je mogao da vecu cenu, jer su jagode bile prva klasa, 124 gajbi, oko 670kg...i sam je tu prokomentarisao da svaka roba ima svoju cenu...mada je cena po hladnjacama u okolini krusevca bila oko 110-120 dinara, pre 10-tak dana...msm ja pricam o ceni sa kojom hladnjace otkupljuju...Joker, mislim da je neko slagao za tu cenu, jedino ako ne ide u rifuz, ta cena je ovde oko 20 dindzi...
Gde u Pozegi ako moze neka informacija vise?Kod nas u Pozegi otkupljivaci placaju vec tri dana 100din,pre toga je bila i 110. Najveca cena 130din je bila 23.5. posle toga nije se podizala.
Cena je za prvu klasu,sa slaganjem za Ruse. Druga klasa je 40din. Jagoda zavrsava u hladnjacama u Guči i Čačku. Obecavaju da ce narednih dana malo rasti.