Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Dzabe 90 din kad je mnogo sitna i nikakva...Zubetinac, vlasko polje, taj kraj prekjuce bilo 80-90Din mislim da se nije menjala cena a i berba je pri kraju, mozda jos jedan dan...
Pa ovako, razlog vece cene na kraju berbe obicno lezi u tome da otkupci uvide da nemaju dovoljno višnje i onda se utrkuju ko će da kupi to nešto malo što je ostalo. Drugi razlog je sledeći, ja sam prošle nedelje, a berbu sam završio u subotu u jednom Merošinskom selu ( mislim Jovanovac) vozio višnju na 85 dinara i to industrijsko branje, znači bilo kakva višnja, može i neka peteljka, nema veze samo da je dobro zrela, inače ta višnja ide za koncentrat i njima odgovara bilo kakva višnja samo da je što bolje zrela, ima u logike da je dobro plate jer na kraju berbe dobiju najviše suve materije a najmanje vode u plodu, što je sitna nije bitno. Inače su i ranije veće hladnjače u okolini plaćale 90 ali za nešto veće količine i dobru berbu za višnju za iskoštičavanje. Šumadinka je išla 120-140 ako je brana sa peteljkom za konzum, ali je morala da bude 22+, znači da ne upada u flašu, dok sam ja sitniju davao po 85 za industriju. Za ovu godinu je to bilo to.