Cena goriva

Da li je neko ispratio i cuo informaciju sta ce biti sa povratom akcize za poljoprivredu u svetlu ovih najavljenih izmena od danas? Koliko ja vidim tu vise finansiski nema mesta za povrat akcize.

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока
Ja mislim da 50 dinara što dobijamo nije vezano za akcizu nego je to povrat koji je dogovoren nevezano za akcizu, nama je 50 dinara već dve godine a za to vreme akciza je rasla.

Da li je neko ispratio i cuo informaciju sta ce biti sa povratom akcize za poljoprivredu u svetlu ovih najavljenih izmena od danas? Koliko ja vidim tu vise finansiski nema mesta za povrat akcize.

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока
Zašto ne bi bilo? Refakcija je pola akcize. Listaj unazad i naći ćeš, neko je pisao koliko je kog nameta po litri. Slično sam čuo i dosta ranije.

Колико сам разумео вођу смањено је 40% и то је док буде могло. Кад буде зафалило пара у буџету и цена сирове нафте оде још горе. Пролазио поред мол бензиске пумпе, евро дизел+ 228 динара...

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Мало сам промашио.
6df1d4d229c1d2845723a7d5c6efd01b.jpg

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Juce cena goriva na crno 160 dinara bez ikakvog popusta placeni pdv i akcize i marze i sve sta je trebalo i to 3 ruka a cujem da predsednik prodaje neko gorivo gde je drzava skinula sve sto je mogla i da vise ne sme da skida verovatno zbog zakonskih regulativa tako da ovo gorivo gde se nista ne skida kosta 160 dinara a ovo sto drzava cini gradjanima ono je skuplje 52 dinara .
Cela juzna Srbija ide u Makedoniju i tamo tankaju gde je isto gorivo jeftinije pola eura a zapadna Srbija prelaze u Bosnu i tamo sipaju isto gorivo kao u Srbiji po mnogo nizim cenama a kupuju tamo i Srpske akomulatore ,gume za kola i svasta jos nesto iz Srbije po mnogo nizim cenama
I umesto da pusti strucne ljude iz sveta energetike da kazu nesto pametno i ljude iz ekonomskog sektora strucnjake budzaljka zaludjuje ovaj narod kao u rialitiju a ono sto bi on stvarno mogao da uradi da ima ista ljudsko u sebi mogao bi da pusti sverc komerc kao 90 socijalisti i da olaksa zivot narodu a ne da gusi sve za sta se dovati .
I sada ispada da je poljoprivrednik koji kupuje na karticu nesto privilegovan i da mu drzava kao izlazi u susret sa tom cenom dali 179 ili 181 a gorivo na crno u Podunavskom regionu zadnih 6 meseci od 150 do 160 dinara .
Kako god bilo za ocekivati je da krenu cene svih ostalih usluga gore jer sve je uvek bilo vezano za cenu goriva a ovai nas mnogo dobro balansira i prkosi vremenu .To balansiranje je delotvorno po njega jer i pored katastrofalnih rezultata i posledica po ovu drzavu i bunara i dugova koje je napravio on i dalje jase ponosno iscrpljenu ragu i mamuza nema kraja ludilu (n)

Neka objasni sizoje kako firma koja radi moravski koridor dobija dizel po ceni 70-80 din.

A njima se krade nafta gotovo cisternama.

Nazad
Vrh