Cena goriva

Danas bio na nis da sipam za navodnjavanje ...
Dizel.
Idu nova pravila dva puta kartica dnevno i kažu ukinuće ovi vrlo brzo...
Ja nešto razmisljam sta ima da ukidaju kad potrosimo novce gotovo problem je što se sipa i u kola itd.
Neka ga oboje i neka daju neke količine godišnje u skladu sa usevima.
Ako nadju to gorivo po kolima džipovima itd zatvor i trajno ukidanje po JMBG bilo kakvih povlastica.
Moze da se reši samo da se ima volje

Dizel.
Ja nešto razmisljam sta ima da ukidaju kad potrosimo novce gotovo problem je što se sipa i u kola itd.
Ako nadju to gorivo po kolima džipovima itd zatvor i trajno ukidanje po JMBG bilo kakvih povlastica.
Samo polako kada bude dao tzv plavi dizel koji je bez akciza e onda neka klepa sa kaznama ovako isto crevo je za naftu koje košta 179 i 218 din tako da to sad ne pije vodu.E kad mi bude plavi dao po 100 din e onda ću i ja taj potez poštovati,ovako.........

Nemoj neko da mi spominje zute. Isti je to kos kao i ovi. Onom Jesicu nikad necu zaboraviti aflatoksin, pa privatizacije, pa malverzacije, a ovima Aldahru i ostale prevare.
Svi se svojski trude da rade protiv nas.

Dizel.
Gde ti zivis,okreni se malo,sad citam za nekog inspektora sto je javljao belivuku, dobio 2god i par godina zabranu da radi u miliciji. Bruka i sramota.to da je dobio 10-15 god zatvora i zaplenili celu imovinu pa na dobos,sledeci bi se sam zapitao jel vredi biti na drugoj strani. Ali tako kad gledas pola drzave bi u zatvor

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Aflatoksin je uveden kao zaštitna mera stočara!Zašto?Zato što je u to vreme USA trebala da progura ogromne viškove mleka i mlečnih proizvoda negde pa između ostalog i kod nas.Neko od naših je znao da ne mogu ispoštovati dozvoljenu granicu i pustio je priču u etar jer bi u suprotnom mlečno govedarstvo bilo uništeno još onda!Druga stvar je to što se dogodila lančana reakcija pa na.ebali svi redom.Trebali su to lepo objasniti ljudima, zašto i zbog čega je to urađeno, ublažila bi se slika definitivno.Sada šta se radi nema veze sa mozgom niti sposobnošću već je sve ravno debilizmu.

Ako se dobro secate sta se sve skidalo te godine i kako se zacrnelo u bunkeru onda iskreno trebamo priznati da ukoliko bi licna zadruga bila ne bi primili takav kukuruz.
Nije svuda ni na svim parcelama bilo tako ali sranja je bilo po prikolicama u velikim kolicinama.

Ovde godine i dalje se gleda aflatoksin kao i 2012. Situacija je bolja i ima robe do 5ppb ali ima i do 40ppb. Preko 40 smo imali par kamiona svega.

Upravo dosao sa Nis-a , od sutra samo jednom u 24h da se koristi popust na agro karticu.

I meni je isto rečeno na NIS pumpi danas, jedno točenje u 24h, 60l u kante ili rezervoar poljoprivredne mašine bez obzira na veličinu rezervoara. Nisam samo pitao da li može i rezervoar i 60l kante, ili samo jedno ili drugo.

Nazad
Vrh