Cena ARENDE u vasem mestu???

Smirite ih totalitetom.
Какви смо људи постали, видео бих вас да вам неко опрска усеве тоталом. Ако се некоме исплати да плаћа аренду 250+ е не видим какве то вама проблеме прави. Ако ви хоћете да дођете до те земље платите више, а не да уништавате људима усеве у које је пуно уложено.

Какви смо људи постали, видео бих вас да вам неко опрска усеве тоталом. Ако се некоме исплати да плаћа аренду 250+ е не видим какве то вама проблеме прави. Ако ви хоћете да дођете до те земље платите више, а не да уништавате људима усеве у које је пуно уложено.
Zasto je doneta odluka da se na javnim licitacijama drzavne zemlje svako u svojoj KO nadmece a ne da dodju neke BAJE pa da popajaju svu zemlju! Posle su pojeli govno sa stocarima da ako nema zemlje u svojoj KO da bira u tudjoj sto opet nije fer!
E tako i sa privatnom arendom bi sve bilo drugacije da vaze ta nepisana pravila "Koi K...c moj trazis u tudjoj KO? Ti sto rade sa totalima su isti kao i ti sto su dosli, nemoralni i jedni i drugi!

Мене само занима како деда и тата радили 20-30 кј па полако на 50-80 и дође син одједаред 100-150 ха са све новом механизацијом а баба и деда још нису оврли😂😂😂Ироничан сам али таквих примера колко хоћеш,ја нпр не могу да дођем до државне земље неки шпиц је у питању доле излази на 30-40 м око 8 кј а ја имам поред те њиве 16 кј једноставно не могу да примиришем и док је била она а и ова власт зато их ја серем редом....

Dolazimo do toga da se mora uvesti maksimum kako ne bi bilo totala i tenzije. Da li je vama normalno da jedna porodica radi 1000-2000kj? Meni to nije normalno.
Ima tu jos nenormalnosti. Traktor danas u Odzacima Claas Arion 460 nov kupio covek i stao na sladoled. 60+pdv cena. On sad hteo ne hteo mora traziti arende da bi ga isplatio i onda dok ga isplati to sve sve unistilo i kupuj nov ponovo.
Najbolje bilo 539 i 560, 10ha maksimum. Ovo sada je ludnica.

Da li to znaci da neko ako ima vecu onu stvar treba da po.ebe sve zene po selu?
Па види ако жене по селу хоће да му дају шта да се ради. То је тржишна утакмица, док има тражње цена скаче, када не буде цена ће пасти. Код нас ни нема државне земље за издавање, скоро све раде имање и институт. А приватне аренде има доста што долазе људи са стране јер више плаћају, где је њима рачуница то само они знају. Да ти дође да даш земљу у аренду јел би је дао некоме из села за 200е или да ти неко из суседног понуди 300?

Жито никло ко четка иза меге у откосу питам газду шта је ово каже он флекс Хедер затаио или како већ....реко баћа а аренда са 375 е по ха на 550 он се смеје ко опичен каже терали момци мало брже занели се😂

Па види ако жене по селу хоће да му дају шта да се ради. То је тржишна утакмица, док има тражње цена скаче, када не буде цена ће пасти. Код нас ни нема државне земље за издавање, скоро све раде имање и институт. А приватне аренде има доста што долазе људи са стране јер више плаћају, где је њима рачуница то само они знају. Да ти дође да даш земљу у аренду јел би је дао некоме из села за 200е или да ти неко из суседног понуди 300?
I PROSPERITATE momcima porasli apetiti. Svake godine nesto novo od mehanizacije gotovo zabadava dobijene. Sigurno im nemozes biti konkurentan. Placaju na sve strane. Kako se zastititi? Sto se tice zena, ako se tvojoj priblizi da li bi mu nalupao nos?

Не ми смо сви велике емпате и милостиви па би дали ономе у аренду коме је потребније макар и на своју штету ... 😂

Poslednja izmena:
Ja znam šta je meni mnogo i šta mogu a šta ne.. Interesantno, s kim god pričaš svima skupo i neće, a iza leđa daju mnogo pa još i dodaju.. Moj zmaj sve stariji, a njihov leksikon kad se pohaba samo dođe nov... A ne isplati se... Ili oni nešto znaju što mi obični ne. .. Poštenim radom moje "prezime" ko zna koliko generacija radi + - koji procenat, al manje više isto, ili ajd nešto malo više.. Za 10 godina sa 50 na 500 ili 2000 kj ne ide ovom prostom računicom... Znači ja nešto ne Računam dobro...

Не причамо овде о женама него о земљи. Свако има право да понуди колико хоће, на теби је да ли ћеш прихватити или не.

А и реално ако тако гледаш онда ти је твоја земља жена и ту можеш да лупаш кога хоћеш ако ти уђе у посед, а аренда је жена мало нижег морала која је свачија и ти немаш шта да се буниш ако дође неко ко је боље задовољава па неће теби да да.. 😂

Постоје две феле људи а то су они који живе од земље и они који не живе од исте а плаћају дебело .....причајте шта хоћете ако плаћате аренду преко 200 овра по јутру или волите да сте газда или неко други то плаћа....Јер је то у суштини нека зарада по кј тј просек е сад чуо сам да су неки Крчединчани имали и до 70 метери жита по јутру🤣🤣🤣Радослав ће то боље објаснити јер он није тај сигурно😉

Не ми смо сви велике емпате и милостиви па би дали ономе у аренду коме је потребније макар и на своју штету ... 😂
Ja radim od jednog dede pored moje zemlje 22 lanaca vec 15 godina . Nudili su mu skoro duplo vise od onog kolko mu ja placam i deda neda. Kaze deda da ne zivi on od te arende, a nece ni meni da digne arendu kaze kako smo se dogovorili tako ostaje.Tako da nije kod svakog pare presudno.

Деда је онда добро ситуиран :osmeh: Има таквих примера и што је веома приметно углавном су то старији људи , који знају и за неке друге вредности да није све у животу само проклети динар ... Углавном буди сретан док је деда жив и док се пита, јел док наследници дођу на ред идеш и ти са тог списка...;)

Poslednja izmena:
Ja samo takve arende imam, vec 7-8god ne povecavam i nemam nameru, kako koji lanac prodaju ja ako mi odgovara kupim ako ne nudi dalje. Htele cerke od dedice da povecaju arendu on vice neee! pa sta ce njemu da ostane. Deda umre one sad prodaju lagano ali cena arende stoji, dao im dobru lekciju.

Nazad
Vrh