galicije83
Član
Код мене у селу се људи утркују ко ће више да плати за аренду, ваљда им је битно да се прича да раде 50, 100, 150 јутара земље. Цена је се креће од 150-200 евра по кј што је ненормална цена у односу на саму зараду са тог кј.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Po kom osnovu dobijas subvencije ako ne obradjujes zemlju? Ima li u ovoj drzavi neki zakon da to regulise. Licno sam protiv davanja subvencije, pogotovu ovakvim sto daju pod zakup, a ostvaruju subvenciju.Danas dao 6 jutara u arendu 19 metara klipa po jutru, i ostaju mi subvencije.
Kupio si zemlju za samo toliko?Kod vas tako jeftino?danas pazario 4 kj za 1000 evra zemlja na 5 min od sela
Ma jok,vec on uvek nadje najjeftinije...Jos kad kaze da ima i subvenciju za te pare,pa odmah ga pola sela ne voli Cena zemlje ostala oko 300e po k.j neko vise,manje retko ko,ali ima slucajeva!Zakupodavci se izbezobrazili i ne daju ispod cene a ostali se plase da ne ispuste sisu,pa placaju...Kupio si zemlju za samo toliko?Kod vas tako jeftino?
Po kom osnovu vas briga kako se ljudi dogovorili, vama treba da polaze racune?Po kom osnovu dobijas subvencije ako ne obradjujes zemlju? Ima li u ovoj drzavi neki zakon da to regulise. Licno sam protiv davanja subvencije, pogotovu ovakvim sto daju pod zakup, a ostvaruju subvenciju.
100% tacno i jedna ispravka,svi ali bas svi ne dobijaju subvencije za zakupljenu zemlju.Da ne budem pogresno shvacen, licno se ne zalazem za subvencionisanje, ali to da ostavimo po strani. Korektnije bih bilo da se drzava postarala da proizvodjac bude zasticen I da ne bude velikih oscilacija kao ove god npr, suncokreta. Da drzava ima neku strategiju razvoja. Radim zelju pod zakup, ali ne pravimo ugovore, retko ko u mom kraju dobija subvenciju, na zemlju koju radi pod zakup. Uzimaju je vlasnici zemlje. Cak ljudi napalacuju subvenciju na livade koje se ne obradjuju. Skupljaju racune na pumpama.
50000 din hektar. toje ova sto je vracena restitucijomKako se krece arenda u Beceju,tj.Cekeriji?