Caussade semences (kosad)

Fushia nije caussade suncokret nego raiffeisen agro semenske kuće, pandan iz caussade je imerija i oba mogu da se prskaju pulsarom.


Evo link za raiffeisen: http://www.raiffeisen-agro.rs/images/2. korekcija - Raiffeisen Agro 2014.pdf

A evo i za caussade: http://www.caussade-semences.rs/catalogo.pdf


Inače kod mene u okolini je sejana fushija i što se tiče prinosa, bio je oko 22 do 23 metera, jedino je jedan čovek imao 26 ali je đubrenje bilo nenormalno.


 
pre nekoliko dana bio sam na danima polja pss Zrenjanin i za oko su mi zapale nekoliko sorti a medju ostalim i SOBRED da li je neko sejao ove godine? vizuelno izgleda odlicno a videcemo kad skinu ogled kakav ce i prinos biti..
2014-06-13-651.jpg
 
Moja greska izvinjavam se! Kupio sam caussade kukuruz i raiffeisen suncokrete po prvi put pa sam pomesao semenske kuce jednih i drugih,sada ih ima 100 pa vise i ne razlikujem sta je sta.

Raiffaisen agro su trgovačka kuća koji kupe licence od hibrida i onda ih prodaju, koliko znam imaju u svom portfoliju i neke hibride semenske kuće Caussade.
 
Jel imao ko prolše godine hibride kukuruza Realli i Oneli, kakvi su prinosi.

Mi smo 2013-te kupili Oneli kada se bio pojavio kod nas, bio je zasticen u fulu i dzak je bio 3280din... Prinos je bio preko 7t/kj. Sto se tice nicanja, bilo je sve jednako i bez problema niklo, klijavost je bila 97% svinje su ga jele jako dobro. Zrno je krupno i duboko bilo. Brao se lako i cisto, i nije se krunio, konacno smo mislili da smo "naisli" na nesto dobro.

2014-te smo ga imali na oko 15kj ali jednostavno nije to bilo to, nesto su nasi muljali sa semenom, etekite su bile prelepljene sa nasim etiketama pod izgovorom da su samo "prevedene" a pola stvari nije pisalo, cena je bila 4400din ali seme nije bilo zasticeno, i nije jednako bio nikao, bilo je razlike kasnije i do 2-3lista u porastu..... Tako da je kod nas zavrsio karijeru, posto sada nije kupljen kada sam kupovao seme. A inace prosek je bio negde oko 6.3-6.5t/kj ne znam tacno posto jos stoji u cardacima. Mogu sutra probati da izvadim iz cardaka klipove da ih slikam da vidis ako te zanima? :ppozdrav:
 
Ja zelim nesto Gastija da probam ove god. Koliko sam ja razgovarao sa promoterom receno mi je da su vrece original iz Francuske bez ikakve dorade kod nas. Cena za 25.000 zrna je 4400 din
 
Kod mene je jedan najozbiljniji poljoprivrednik sejao prošle godine, baš reali i oneli i kaže da je imao između 65 i 75 mc/kj sa 18% vlage...
 
Nazad
Vrh