Caussade semences (kosad)

Meni je bio pored dekalba i na jednom krugu punili su podjednako bunker, jedino sto neznam koji mu kvalitet, al sigurno nije bio lagan sto ti kazes ko pleva.
 
Posejan Sobred na 9 kj, 110 kg/kj. Pracenjem postova pojedinih kolega iz teme psenica 2014-15 odluceno da se od kupovnih on seje :osmeh:
2j64xea.jpg
 
I ja sam Slavko pratio ovo seme i bilo mi je u finalu ali sam došao do KWS Solehia pa odustah.Isprati ovo do kraja pa da vidimo u julu kakav je rezultat.Podrazumeva se puna tehnologija,naravno_Od đubriva, hemije...Bacio sam oko i na RF Sofru i na LG Anapurnu ali mala njiva (1,92 ha) pa ostalo samo na jednoj sorti.
 
Danas sam čuo da je ovde kod mene prošle godine Oneli vrlo lako dostigao 7000kg/kj.
I tako odlučih da probam na jednoj parceli.
 
201602dfd.jpg
Danas kupio za probu 7 sj ONELI ,seme je iz uvoza prošle godine je kod kolege na ritskom zemlištu 6 kl. dao dobre rezultate.
slike
]

- - - - - - - - - -

Danas kupio za probu 7 sj ONELI ,seme je iz uvoza prošle godine je kod kolege na ritskom zemlištu 6 kl. dao dobre rezultate.
201602dfd.jpg
ike/?
2016021611.jpg
]
 
Nikako, jer ga nisam mogao dobiti. Sejao Pionir umesto njega i bio je pun pogodak.

Odoslané z 5022D pomocou Tapatalku
 
Hvalimo se njihovom psenicom sto i realno daje visoke prinose,ne vidim razlog da i kukuruzi i suncokret ne budu dobri......
Primamljiva mi je cinjenica da je dorada Francuska a ne ove nase domace dorade i prevare
 
Rabadzija da napisem ovde,prosle godine u Farmcomercu su njihovi hibridi bili 3500 dinara i bilo ih je tokom cele setvene sezone.Sve francuska dorada,ja se dvoumio i ipak odustao.kupio sigentu i mozda pogresio:ppozdrav:
 
Odličan je oneli , nije se postideo popularnijih hibrida,jedino je kasnio sa otpuštanjem vlage ja sam ga sejao na 5 I 6 kl. I bioje ok.
 
Ako im nesto valja onda je Ulixxe od hibrida kukuruza!
Oneli, Gasti, Midixx, Loubazi, Pinky, sve je to daleko od Ulixxa!
Ovde su svi faktori racunati od prinosa do otpustanja vlage!
 
Sejao sam Loubazi i nije nešto posebno...oko 9t/ha mislio sam da neće ni toliko
takođe i suncokret imerija, delovala je ekstra i da će odvaliti od roda...na kraju prccc 3100kg/ha
 
Valda neću i ja tako proći sa Sofru.Nagovori me Minđušar da je jako dobar...a još me moja pokojna baba savetovala da ne verujem puno bačvanima.
 
Nazad
Vrh