Cak ni jx110 nije za teze radove?
Otkad veličina traktora određuje težinu radova,Mislim da količina hektara određuje veličinu potrebnog traktora.2007 sam kupovao nov traktor za oko 50 ha zemlje.Tada je izbor bio između:brežnjev od 105 ks neznam oznaku 22000 e,jx95 28000,zetor neki sa same motorom i ful opremom 41000 i lindner geotrac 105, 44000 bez pdv.Šta mislite koji sam kupio ?Jx je za te pare odličan traktor ,rus bi rebao biti 15000,lindner je opravdano skuplji,zetora nisam bolje gledao.Uzeo sam ga sa vogelom L950 i pošto je oranje za repu sledilo nisam ni montirao treću glavu.Oranje je bilo milina na dubinu koliko može plug a potrošnja malo veća nego kad sam stavio treću glavu.
Ovaj nije mogao u međurednu obradu sa fabričkim gumama ,motor je izuzetno žilav u repi je vukao kamionsku +zmaj najveća ukupna težina bila je 35t.Najveća mana je max brzina od 30 km koja se zbog udobnosti čini još manjom.Prodao sam ga drugaru sa 1300rs,sad ima 2500 i po izgledu može da ga vrati na 500.Traktor je odličan ali su to shvatili i trgovci pa je od 25000 kad se pojavio došao do sadašnjih?Sada imam Mc105 i mogu reći da razlika u ceni nije opravdana.
Zanimljivo je da loše stvari o ovom traktoru imaju oni koji ga nemaju.Za to je sigurno kriv i član frenki koji je zaista iritirao svojim hvalospevimaJa ovde poznajem još dvojicu vlasnika, jeste da nemaju 5000rs ali nikom se ništa nije pokvarilo a pogotovo ne menjač??