Breskva i Nektarina

Big bang
a9beed6b4668a8b0c76d8ad0e0597bb1.jpg

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Kako nisi brao kada si u ponedeljak postavio slike bresaka i rekao da otvorimo sezonu ?
Da u ponedeljak ,ali nisam juce brao.
Au propast
Treba razmisliti o prekidu berbe...

Ja zadovoljan ako bude od 80-100 ,mada ruku na srce sta donose ljudi i nije za bolje od 50 do 60 dinara.Moj skarlet je sad krupniji nego pojedini sto donose neke sorte ,pritom polu mekana roba. Sve nektarine pre Big Benga nisu ozbiljne sorte,a isto vazi i za breskvu pre Glorije nista.

Kakao si zadovoljan pa ta cena je bila pe 15 godina?
Sta fali spring lejdi i merili dzem
Bile su godine kada je breskva bila i po 40 dinara ,mogo si da je po sancevima nalazis

Ne znam kako kod vas ide ta prodaja,ali to nisu sorte za izvoz,porediti te dve sorte sa na primer glorijom,skarletom,dzimom ,samerom ili swit drimom je zaista smesno.

U principu samo na kolicinu mozes da se vadis ,ja na primer ove godine boze zdravlja imam da berem 30-40t i to dosta vadi stvar,budimo realni prosla godina sa cenom je bila nenormalna i nerealna.

I da te sorte sto si nabrojao ,sve je to lepo ,lepo moze da izgleda ali ni priblizno ne moze da baci kolicinu kao glorija na primer,koliko god da rodi,glorija je na primer puna i teska,o skarletu i da ne govorim,2-3 u kilu.Takodje o čvrstoći i samoj krupnoci isto nisu ni priblizne.

Kod nas izvoza nema
Imam ja i gloriju ona jeste cvrsca i crvenija al nije krupnija

Kolki bacas djubreta po hektaru i kog imas li sistem za navodnjavanje?

Kod nas izvoza nema
Imam ja i gloriju ona jeste cvrsca i crvenija al nije krupnija

Zavisi u kojoj ti je godini zasad. Nemam navodnjavanje ali nije iskljuceno da se to odradi u skorijoj buducnosti.
Bacam npk 10-26-26 rusko djubrivo ,400kg po hektaru,obavezno prihrana preko lista 20-20-20 i čist kalcijum . Obavezno oštra rezidba,plevljenje kvalitetno i obrada zemljista da nema travke.

Nazad
Vrh