Brendiranje poljoprivrednih proizvoda

A

Aca1983

Guest
Futoski kupus se sprema da postane srpski brend-slusao sam na TV-u pre neki dan.To je stara domaca sorta kupusa, svetlo zelenih, glavica, a prosecne tezine oko 3kg. Smatra se da je kao kupus za kiseljenje izuzetan, i najpoznatiji kiseli kupus na ovim prostorima, a I dobro je poznat u zapadnim zemljama, jer se tamo prodaje u vidu preradjenih ukiseljenih liski za sarmice.

Da vas cujem, sta za vas i koliko znaci brend u poljoprivredi, i mislite li da treba brendirati jos neke proizvode dobro prepoznatljive? Koje? :bravo:
 

novii

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
24 Jul 2007
Poruka
7.769
Lokacija
Apatin
Brendiranje nekog proizvoda se vrši u nekoliko koncentričnih krugova, a u centralnom krugu se nalaze proizvođači ptog proizvoda. Oni potom upoznaju bližu okolinu, pa zatim malo širu i tako redom dok se nedođe do globalnog nivoa. Poljoprivredne proizvode je najlakše brendirati ako im se doda geografsko poreklo. Ali za početak brendiranja proizvoda, neophodno je da je on kvalitetan i da ga ima u dovoljnim količinama, tako da može konstantno biti prisutan na tržištu, ponuđen kupcima. naravno da potom sledi reklamiranje, jer se na taj način ubrzava proces upoznavanja kupca sa proizvodom. Problem je taj što se poljoprivrednici nebave direktno prodajom svog proizvoda, nego to rade otkupljivači i nakupci. Pošto roba i ovako prolazi, oni se ni netrude da stvore poznato ime.

Ali još jednom ću reći da je osnova dobrog brendiranja, dobar i konkurentan proizviod.
 

branko

Super Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16 Mar 2008
Poruka
8.326
Lokacija
Stara Pazova
Ništa bez starinskih jela.
Sada razgledam novi Metro katalog. Đakonija kojekakvih, al' ništa nije tako dobro nego domaća kuhinja, čvarci, slanina, kobasica, sarma naravno itd.
Posebna su priča kojekave štrudle i slično.
 
Vrh