Bourgoin

Pedantno to Banacani rade... moramo ići da ukrademo patent ;)
Ventilator mi se čini kao pogodak

Sent from my SM-G360F using Tapatalk

ovih dana sam primetio oda mi se cuje neko lupkanje u levom tocku a culo se i prosle godine.Jos i berac odjedared hoce da se kao zaklati napred nazad,kad da auto ubacis u 5. i hoces da krenes.Kad podjem u rikverc on lepo ide i posle krene i napred.Tako mi se desilo par puta za nekoliko dana.Posto je kisa resio sam da rasturim i sve pregledam sto ima sa leve strane.Posto je sve ispravno skinem hidromotore i odnesem u servis Hidromehanika.E tada sam imao sta i da vidim.Onaj ga pred mene rasturio i sve unutra pohabano.Kaze remont 650e.Ne mogu da verujem.Nekako se dogovorismo da malo smanji i da izbacimo zamenu ne neophodnih elemenata pa ce me izaci 300e.

20151003140415.jpg
[/IMG]

- - - - - - - - - -

Ovde je bio semenski kukuruz.Brao ga je neki noviji burgoni.

Stric kad je radio semenski, na komusacki sto je bio postavljen pleh da ne bi valjci čistili, samim tim nije bilo rastura na komusaljkama. Jer zrno nije imalo mogućnost ispadanja.
Elem, stric je sa gx300 obrao preko 200, a mušterije samo pristizu. Dok smo mi sa gx406 zavrsili sezonu, sa nepunih 20kj obranih. Od toga, naših 5.

Sent from my HTC One mini using Tapatalk

Mnogo veliki gubici. Sa tih 5 jutara u zrnu je bila skoro tona. To što je sakupljac pokupio i što se krunio prilikom pražnjenja bunkera i potom istovara. A poprilično su ga još valjci krunili, pa ga je i na njivi ostalo.
Kokice nismo ni pokušavali da beremo, nego oma krunimo. Greota da ostaje na njivi kokica. Da je u pitanju 10 jutara, možda bi i brali, ali u pitanju su mnogo veće površine pod kokicama.

Ja sam ove godine obrao 50 ari kokicara i nije bilo nikakvih problema,nije ga nimalo trosio.Samo sam nastelovao otkidacke valjke i nista vise.

Imam u ponudi dva Bourgonia, nalaze se u Italiji, jedan je gx 300 ( ali je na njega stavljen 4 reda adapter) i drugi je gx 400M. Posto nikad nisam radio s njima, svaki savjet i svaka informacija dobro bi dosla.. Kakva je razalika izmedju ova dva modela, na sta treba posebno da obratim paznju, sta su da kazem mane, nesto sto zna da ode cesto kod njih.. Evo par slika gx 300
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG] Gx 400
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]

- - - - - - - - - -

Niko nista ne zna?

Poslednja izmena:
U familiji imamo oba, stričevi imaju gx300. Uja 406, koji je po slikama maltene isti.

Secke proveri kakve su, koji je sistem, mada se to može rešiti i kod kuće u sopstvenoj reziji. Komusacki sto im je slične velicine.. proveri istrosenost berackih valjaka, dosta su skupi..

U suštini koji god uzeo nećeš pogrešiti, nisu komplikovani za rad. Ako su im cene slične, možda bolje 400, ipak je heder fabrički.

Kod nas je gx406 bio oko 40000e, a gx300 22000. Do sada nikakvih većih problema ni sa jednim ni sa drugim uz redovno održavanje i dečije bolesti :D

Gx 300 je fabrički sa 3 reda.Komušački sto ima 16 valjaka,bunker 3 kubika a čini mi se da je M model u pitanju pa su svi pogoni hidro.Nema mehanike.Po slikama nije loš.Gx 400 je malo veći 24 valjka na komušaljki,bunker 4 kubika i isto je M model u pitanju a adapter na slici nije njegov već neki sasvim drugi.Nose Perkins i Fiat motore.Što se tiče mehaničkog dela nisu problematični jer je kvalitet izrade na zavidnom nivou jedino hidraulika može praviti neke probleme,može se sve popraviti ali ne tako jeftino.

Na gx300 mijenjan je adapter, to je on rekao preko tel. Mislis da je i na gx 400 mijenjan adapter? Sutra cu znati puno vise, otice sestra i zet do njega da vidi pa mi jave. Jednog cijeni 23000e a drugog 18000e. Imaju li oni sjecke na adapterima?

Ovakav kao na GX 300 ide fabrički na GX 400.Vidi se da je menjan jer je sasvim drugačiji sistem otkidačkih valjaka.Drugar je imao na GX 406 Mais Doux adapter od Claasa pa je morao da kupi originalni jer mu je brao jako prljavo.Fabrički nemaju sečke već tarupe.

Znaci ovaj sto je na gx 300 od fabricki idena gx 400.. Ovaj adapter na gx 400 mi se cini kaoda je JD adapter.. Sta kazete za cijenu? Kako da vidim od prilike u kakvom su stanju hidro pumpe? Ako mi sutra jave da su u dobrom stanju, onda za vikend idem u It da ih pogledam..

Šta mislite o Bourgoing Herstonec 200 ima povoljan pa me zanima mišljenje ako ga neko ima..Kako se nalaze delovi za njih?

Послато са HTC Sensation Z710e уз помоћ Тапатока

Hersonec je Rusko čudo tehnike i nema nikakve veze sa Bourgoinom.Član Bukur je imao Hersoneca.Kontaktiraj ga za info.

Ajde da vas pitam nesto. Imam u planu da kupim samohodni berac, ali ja sam tuta muta za to. Imam u ponudi neki Bourgoni Gm3 bez tarupa, a daje tarup odvojeno od toga da ga kacim za traktor. To je kao u ekstara stanju, mada ja nzm ni sta mu trebam gledati, jer nikada nisam imao berac. On je 12000 sa tim tarupom. Imam i Bourgoni Md 8 sa roto seckom za 12500 hiljade isto tako u ekstara stanju po njihovoj prici. Oba su troredna. Ima i neki Braud u oglasima 4 vrste, ali on je prepravljen sa zrna na klip, pa mi se te budjevine ne uzimaju. E sada ovaj prvi ima 105 konja, a ovaj drugi 80, sto mi se cini malo. Ovaj prvi moze da skine 10 do 15 hektara, a ovaj drugi 5,6 dnevno. Ali ovaj bez tarupa nzm da li je to dobro. I da li moze da se ore ta njiva posle?

Jel krenuo ko sa berbom, jasam nešto danas kolegi probrao da može da radi silažu. Sutra idem da oberem jedno jutro pa ću postaviti neku sliku.

Nazad
Vrh