Borba protiv pacova u svinjcu 🐀🐀🐀

Dodara

Član
Učlanjen(a)
9 Okt 2018
Poruka
522
Kakva su iskustva i resenja? Miseve resim misolovkama ali pacovi su veliki za njih. Uvukli se pod krov a nocu samo marsiraju. Oni mamci ratimor i brodisan slabo se pokazali, vise ispalo da ih hranim nego trujem, pojeli 15 kila pa sam prekinuo, skupa zajebancija. Najvise bih voleo neku pacolovku da znam da radi. Da li moze ih uvatiti lepkom?

Да ли поред тих отрова које поједу имају могућност да пију воде?

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Ja sam pršle godine eliminisao 50tak komada uz pomoć Ratimora-meki mamak.

U samoj prostoriji gde su svinje postavio sam pacolovku. Ona je plasticna i uspesno hvata pacove. Opruga je dosta jaka tako da nemaju sanse da pobegnu ali sam je vezao kanapom jer odskoči kada se aktivira.

Ako jedu nastavi da trujes da sipas otrov, obavezno rukavice da pacovi ne osete miris coveka, onda se popisaju i nece da jedu, ili imaju probaca pacov koji prvo proba ako on ubrzo ugine onda ista procedura popisaju oznace gomilu i ne jedu, dok jedu onda sistem radi samo dosipaj do god ne pocne da ostaje otrova, ti otrovi su sa odlozenim delovanjem potrebno je i par dana da ugine pacov, obavezno posuda sa vodom jel izlaze da piju i tu uginu ili ih najlakse tu dotuci da ne bi zavrsili kod svinja nije opasno po svinju ako ga pojede nego zbog trihine ne znas dal je neki pacov nosioc trihine.

Komšija ima svinje. Ponekad bacim pogled kroz termal i vidim mu na kući 3 pacova. Odozgo na crijepu.
Pa šta traži gore?
Znam da ih redovno truje a ovi kao da su izašli u šetnju.

Kakva su iskustva i resenja? Miseve resim misolovkama ali pacovi su veliki za njih. Uvukli se pod krov a nocu samo marsiraju. Oni mamci ratimor i brodisan slabo se pokazali, vise ispalo da ih hranim nego trujem, pojeli 15 kila pa sam prekinuo, skupa zajebancija. Najvise bih voleo neku pacolovku da znam da radi. Da li moze ih uvatiti lepkom?
Postoje parcolovke , prije ih je bilo , imao 5-6 komada kuci , otac stavljao u oluke , ali ih je zavezao zicom. Samo sto moze da polomi prste pa je ukljicivanje najbolje nogom.

Moji nisu hteli da pipnu ,, ratluk", ali su zato pšenicu obožavali. Probao sam razne pacolovke, plastične, metalne, čak sam i sam pravio zamku, ali ništa. Doduše, ja sam imao samo 5 komada. Samo treba dodavati ako jedu i stavljati negde da ne dohvate svinje.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Moji nisu hteli da pipnu ,, ratluk", ali su zato pšenicu obožavali. Probao sam razne pacolovke, plastične, metalne, čak sam i sam pravio zamku, ali ništa. Doduše, ja sam imao samo 5 komada. Samo treba dodavati ako jedu i stavljati negde da ne dohvate svinje.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока
Probaj mačke da zapatiš i rešeno

Pre jedno 10 tak god smo na selu imali haos sa jednim (ne znam kako ali jedan je bio) naprednim stakorom to je bilo strasno, iz dve susedne supe je stigao do kuce od naboja doduse, ali je to pravio kratere....jeo je onih rozikastih granulica koliko hoces, kao da je uzivao, peska trpali u rupe, stakla, ma nista.....nismo vise znali sta da radimo dok nam nije pomogao prijatelj jedan, doneo je ribu i neki zaboravih ime koji prasak, jak rekao je samo da pazimo da ne padne na kozu...crn ako se ne varam, jedino smo se tako resili zgadije

U pravu je kolega Somborac 36,na tone otrova sam trošio a noću kad dođem kod krava pacovi trče preko njih .Onda sam nabavio mačke i uvijek ih ja i moji roditelji(kuća pored) imamo desetak,odonda pacova ni dvogledom ne možeš vidit i tako vrijedi i za komšije dve kuće na jednu i tako na drugu stranu

Meni mačke nisu pomagale... A i kerovi, terijer, slabo, uhvate po kojeg al zato naprave rusvaj po dvorištu...
Živim na kraj sela, iza kuće je atar, i stalno je borba sa njima, jer ima dosta poljskih pacova, i čim se skine sve sa njiva eto i njih...
Mamak je dobro rešenje, samo ga ne dirati golim rukama, i meni se dobro pokazali električni rasterivači glodara... Pošto imam i mini kolekciju starih auta, moram dobro da vodim računa da se ne zavuku u auto, jednom sam to pasirao, i to je muka, svu instalaciju unište...
Pored uništavanja glodara treba voditi računa da je što manje gluposti u dvorištu, što je teško za jedno poljoprivredno domaćinstvo, al čim imam neku gomilu cigala, crepa starog gvožđa, eto i njih

Ja to polako resavam vazdusnom puskom isto su poieli tog ratuika neznam ni ja koliko sa puskom nema razmisljanja dal je majko il nije

Послато са 21061119DG помоћу Тапатока

Nazad
Vrh