Bora

Odg: Bora

Bora je napisao(la):
A evo slika od lokomobila marke Marshall,istog vlasnika iz Bečeja

e mene zanima dali nekada se pale ove i ovakve mašine ili one samo stoje kao ukras :sta:

zokidrum je napisao(la):
Lepe masine.... Citroen kao vas?
Ovaj Citroen na slikama pored lokomobila je GS 1300ccm a moj Citroen je CX 25TRD :cao:
Post je spojen: [time]1292185781[/time]

e mene zanima dali nekada se pale ove i ovakve mašine ili one samo stoje kao ukras :sta:
@Savo,u ovom slučaju traktor Hanomag je detaljno restauriran,i na nekim slikama se vidi da dimi pozadi ::namigivanje:: A lokomobil je nekompletan,ukrali su mu razvodnik vodene pare i još neke delove,pa samim tim i nije u funkciji :udri: Za ostale mašine takođe,sve je različito od slučaja do slučaja,ali svaki ljubitelj i imalac takvih mašina želi što pre da je stavi u funkciju :cao:

Cika Boro lepu limuzinu terate , mozeli koja slika i oprema , ipak je to luksuzna limuzina nekad bila , sad je samo udobna ( hidro aktiv, klima , frizider tv , mahagoni ) jako redak auto na nasim putevima
a ide ko ladja , ma kakav mercedes :cao:

Rale 83 je napisao(la):
Cika Boro lepu limuzinu terate , mozeli koja slika i oprema , ipak je to luksuzna limuzina nekad bila , sad je samo udobna ( hidro aktiv, klima , frizider tv , mahagoni ) jako redak auto na nasim putevima
@Rale.ništa posebno,klima,abs,hidraulično ogibljenje se podrazumeva(takozvani diravi) 8 sedišta,uglavnom to je to :cao: Imam samo ove dve slike,bilo je još puno,ali sam to davno izbrisao ::namigivanje::

Uploaded with ImageShack.us

Tvoj je karavan , misliosam da je limuzina , Imao sam 2 BX 1,7 tr i 1,9 tr 2 ksantije 1,9 turbo ,jedan cale jos uvek vozi , a i ja i tata volimo cx , gledalismo pre par godina jedan XM 3.0 hidromatik , koza
mahagoni duoklima , tv , frizider masazeri , ful ful ful nekog budzovana su vozili u njemu , samo je bio ::novac:: ::novac:: previse kao taj je redak primerak .

Biografija velikana iz istorije proizvođača poljoprivrednih mašina.Ovoga puta to je Hajnrih Lanz

Uploaded with ImageShack.us Hajnrih Lanc,sin preduzetnika Johana Lanca,rođen 09.03.1838 godine u Fridrishafenu na Bodenskom jezeru.Posle završene srednje škole,kratko je radio u Manhajmu u trgovinimešovite robe.i završio trgovački kurs u Štutgartu.Pustolov u mladosti,otišao je da upozna veliki svet u Marsej,i tamo ostao godinu dana.Radio je kao pomoćnik u trgovačkoj firmi,stekao je iskustvo i pomogao svome ocu da uvozi različite proizvode.Sam Lanc je donosio ocu Guano đubrivo i poljoprivredne mašine uvožene iz Engleske.Odmah je shvatio da je za poljoprivredne mašine uvožene iz Engleske potrebna popravka,pa je svoju malu baštensku kućicu pretvorio u radionicu za popravku mašina.Posao je dobro išao i Lanc je 1867 godine odlučio da i sam proizvodi mašine,jer je stekao iskustvo popravljajući ih.Sa bratom se udružio i počeli su prvo da prave sečke,ručne vršalice i mlinove,a posle tri godine se osamostalio,i sam vodio svoju Lanc fabriku.Svoj prvi lokomobil Lanc je proizveo 1878 godine,a do 1879 Lancova fabrika je dobila 70 nagrada,a on je prodao 70.000 mašina.

Uploaded with ImageShack.us U poslednjoj deceniji 19-og veka fabrika je najviše pravila lokomobile,parne vršalice,i započela proizvodnju traktora,i imala je 1000 radnika.Na velikoj svetskoj izložbi u Parizu,Lanc je izložio najveći lokomobil na svetu.Tada je njegov bilans fabrike bio 10.000 prodatih lokomobila,7000 velikih i 12.000 malih vršalica i 16.000 drugih poljoprivrednih mašina.Tada u svojoj 64 godini života,on se već toliko obogatio da je mogao mirno i spokojno da uživa,ali odlučio je da i dalje radi i usavršava se.Amerikanci su tada bili ispred Evropljana u tehnologiji proizvodnje poljoprivrednihmašina,i došli su do novih značajnih otkrića....Lanc je otišao u Ameriku u Dirovu Kompaniju,i odlučio da primeni u svojoj fabrici,ono što je tamo video.Nije uspeo u tome,jer je 1905 godine umro.Hajnrih Lanc koji je sve svojim rukama stvorio u životu,zaveštao je u svom testamentu pet miliona zlatnih maraka za unapređenje nauke.Jedan milion zlatnih maraka za osnivanje Akademije Nauka u Hajdelbergu. ::svaka cast:: ::svaka cast:: ::svaka cast::

Bora je napisao(la):
Rale 83 je napisao(la):
@Rale.ništa posebno,klima,abs,hidraulično ogibljenje se podrazumeva(takozvani diravi) 8 sedišta,uglavnom to je to :cao: Imam samo ove dve slike,bilo je još puno,ali sam to davno izbrisao ::namigivanje::

Čika Boro imam jedno pitanje u vezi sa vasim i onim narandžastim autom....pošto mi se mnogo svidjaju zamolio bih vas da mi kazete kolika im je cena generalno...ne mislim koliko vi cenite vaš nego koliko se cene ovako :ppozdrav: :ppozdrav:

@Kiraj,hvala za postavljeni link ka starim lepotanima ::svaka cast:: Drago mi je da si se setio mene :cao: :ppozdrav:

Još koja umetnička slika starih traktora,rad Nemačkih slikara ::svaka cast:: Tri Lanca,MTZ,MWM-ASA,Roncalli,Ruhrstahl i Schenker :cao:

Post je spojen: [time]1293644225[/time]

@futurefarming,hvala za posetu ovoj temi,a posebno za ove prelepe stare traktore,baš su jedinstveni ::svaka cast:: ::svaka cast::
Post je spojen: [time]1293704139[/time]

Hvala Boro!i svima želim isto,da budemo zdravi i da bog da pare da nabavimo stare mašine i obnovimo te čudne stvari :ppozdrav:

Dalje na umetničkim slikama su-MTZ,Unitrac,Deutz,Lanz,Ottomeyer,Benz,Bubba :cao:

Post je spojen: [time]1293960695[/time]

@Kiraj,hvala na linkovima ::svaka cast:: za sada nemam potrebu ni za jedan traktor,a ako zatreba svakako ću ti se obratiti :cao: :ppozdrav:

Nazad
Vrh